avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infuzie Capital Social in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infuzie Capital Social in SRL

Salut. Eu si 2 prieteni vrem sa deschidem o firma cu 3 asociati si 1 administrator. Daca eu nu pot intra ca asociat in firma, datorita unei urmariri fiscale de la o alta societate in care am fost administrator, se poate face un act notarial prin care sa demonstrez faptul ca eu am facut infuzia de capital initiala in firma si sa ii las pe ei doi sa deschida cu 50-50% ca, ulterior, sa modificam actul constitutiv si sa intram inapoi ca 33.34, 33.33, 33.33%?

Intreb ca sa stiu daca din punct de vedere legal, daca cumva ei se decid sa incheie colaborarea ei sunt obligati sa imi returneze suma de bani investita.

Daca nu care ar fi o alta varianta sau solutie?

Alte discuții în legătură

Infuzie firmă nouă cu fonduri, dar nu sub titlul de împrumut, există? BogdanAnghelina BogdanAnghelina Bună seara, Împreună cu o prietenă dorim să deschidem un spațiu de Camping, o afacere la care vom munci împreună, însă pentru care a fost nevoie ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator srl r82z r82z salut ! nu prea am mai participat la discutii si imi cer scuze! intrebare! un srl ia nastere prin act constitutiv din doi asociati care aduc fiecare aport de ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)