avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați ...

Bună seara,
S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați de acasă. A bătut vântul foarte tare și s a spart geamul de la balcon și au căzut bucăți de sticla pe un autoturism parcat neregulamentar sub geam. A venit polițistul din zona, a văzut ca nu era nimic din culpa. Apoi a venit proprietarul autoturismului cu un deviz de la firma de asigurare de 12500 lei. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 09:36, 12 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
are casco? voi nu faceti nimic, proprietarul auto trebuie sa incerce sa recupereze de la voi, cum are de gand sa faca asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
locul unde era parcat auto este spatiu amenajat de parcat auto?
Legal parcarile auto se realizeaza la distanta de minimum 5 m de constructie
Daca locul unde se afla pacat auto nu este loc special amenajat cu destinatia de parcare auto,este culpa celui care a inteles sa parcheze auto
Bună ziua, îmi puteți spune, va rog, temeiul legal în care se precizează ca parcările se realizează la o distanta de minim 5 m de construcții?
Va mulțumesc f mult!

Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
................................
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
[ link extern ]
[ link extern ]
Nu ați lămurit rolul firmei de asigurări. Au platit ei reparațiile?

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În zona în care locuiesc se modifica parcările ... OliviaSuper OliviaSuper Bună ziua. În zona în care locuiesc se modifica parcările (se fac mai multe). Spațiul verde de sub geam va fi înlocuit. Ce distanta trebuie sa existe ... (vezi toată discuția)
Parcat in fata geamului Florian96 Florian96 M am mutat recent intr o noua zona din Iasi dar a aparut o problema, un vecin parcheaza mereu in dreptul geamului ( apartamentul meu fiind la parter ). Am ... (vezi toată discuția)
Parcare sub geam Diana_a3 Diana_a3 Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)