avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați ...

Bună seara,
S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați de acasă. A bătut vântul foarte tare și s a spart geamul de la balcon și au căzut bucăți de sticla pe un autoturism parcat neregulamentar sub geam. A venit polițistul din zona, a văzut ca nu era nimic din culpa. Apoi a venit proprietarul autoturismului cu un deviz de la firma de asigurare de 12500 lei. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 09:36, 12 Martie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
locul unde era parcat auto este spatiu amenajat de parcat auto?
Legal parcarile auto se realizeaza la distanta de minimum 5 m de constructie
Daca locul unde se afla pacat auto nu este loc special amenajat cu destinatia de parcare auto,este culpa celui care a inteles sa parcheze auto
Bună ziua, îmi puteți spune, va rog, temeiul legal în care se precizează ca parcările se realizează la o distanta de minim 5 m de construcții?
Va mulțumesc f mult!

Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
................................
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
[ link extern ]
[ link extern ]
Nu ați lămurit rolul firmei de asigurări. Au platit ei reparațiile?

Alte discuții în legătură

Parcat in fata geamului Florian96 Florian96 M am mutat recent intr o noua zona din Iasi dar a aparut o problema, un vecin parcheaza mereu in dreptul geamului ( apartamentul meu fiind la parter ). Am ... (vezi toată discuția)
Pe capota masinii a cazut manerul metalic de la geamul cladirii ... Suport1807 Suport1807 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o indrumare cum as putea sa rezolv din punct de vedere legislativ situatia urmatoare: pe capota masinii a cazut manerul ... (vezi toată discuția)
Parcare sub geam Diana_a3 Diana_a3 Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)