Vecinul nu este obligat sa foloseasca asigurarea facultativa si daca o foloseste e foarte probabil ca acea firma sa se indrepte impotriva dvs pentru a-si recupera prejudiciul.
Cel mai ieftin iesiti daca va intelegeti cu vecinul sa-i platiti reparatiile fara sa implicati societatea de asigurare.
Daca aveti asigurare facultativa pt casa, verificati daca nu aveti si o clauza de raspundere civila care poate fi folosita pentru a despagubi (macar partial) vecinul.
Copacul meu, curtea mea.... vine vecinul si parheaza masina sub geamul meu... cade copacul si ii sparge parbrizul, capota si mai stiu eu ce....
Pai e loc de parcare sub geamul meu?
A parcat voluntar unde l-a dus capul.... daca e dauna cauzata de dezastre naturale, poate sa se intample si pe domeniul public... si in varf de munte...
E ilogic sa platiti reparatia la vecin in circumstantele descrise de mine mai sus
vedeti intai daca acolo unde a parcat este trotuar,,este voie pt parcat masinile ,,este parcare autorizata de primarie ,,,sau doar le-a tras el acolo la umbra ca vrea el sa parcheze la umbra