avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dacă un copac din curte a căzut din cauza furtunii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dacă un copac din curte a căzut din cauza furtunii peste mașinile ...

Dacă un copac din curte a căzut din cauza furtunii peste mașinile vecinului avariindu-le,pot fi obligat la plata dacă vecinului are casco pe mașini
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:00, 21 Iulie 2025
Buna ziua

Vecinul nu este obligat sa foloseasca asigurarea facultativa si daca o foloseste e foarte probabil ca acea firma sa se indrepte impotriva dvs pentru a-si recupera prejudiciul.

Cel mai ieftin iesiti daca va intelegeti cu vecinul sa-i platiti reparatiile fara sa implicati societatea de asigurare.

Daca aveti asigurare facultativa pt casa, verificati daca nu aveti si o clauza de raspundere civila care poate fi folosita pentru a despagubi (macar partial) vecinul.
Copacul meu, curtea mea.... vine vecinul si parheaza masina sub geamul meu... cade copacul si ii sparge parbrizul, capota si mai stiu eu ce....
Pai e loc de parcare sub geamul meu?
A parcat voluntar unde l-a dus capul.... daca e dauna cauzata de dezastre naturale, poate sa se intample si pe domeniul public... si in varf de munte...
E ilogic sa platiti reparatia la vecin in circumstantele descrise de mine mai sus
da, raspundeti independent de orice culpa, cu exceptia situatiei in care puteti dovedi ca a foat forta majora sau a fost de vina un tert
@andrey_f_c
Faceti supozitii. Poate copacul a cazut din curtea initiatorului in curtea vecinului...
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2025
DinuX, utilizator
vedeti intai daca acolo unde a parcat este trotuar,,este voie pt parcat masinile ,,este parcare autorizata de primarie ,,,sau doar le-a tras el acolo la umbra ca vrea el sa parcheze la umbra

Alte discuții în legătură

Recuperare daune auto copac cazut danielstefan392 danielstefan392 Recuperare daune auto copac căzut. In cursul zilei de ieri 17.07 in jurul orei 18.00 la plecarea din parc casa albă sectorul 1 mi-a căzut un copac pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin cu o intrebare , daca am masina parcata la coltul ... owy2022 owy2022 buna ziua, vin cu o intrebare , daca am masina parcata la coltul blocului, la o distanta de aproximativ 2,5 metri de fereastra care este chiar a mea , eu ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)