avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratie de profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratie de profit

Buna seara,am reusit într-un final să-mi infintez o asociație pt copii cu probleme și întrebarea mea este cum se procedează pentru că firmele,sa imi dea mie impozitul anual/trimestrial ce trebuie facut ?si care e termenul de depunere,multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:21, 30 Iulie 2019
In 2020 veti depune declaratia 101 pentru ong si bilantul contabil pentru 2019.
Acum dupa infiintare trebuie sa depuneti la finante formularul 163 pentru a va inscrie in Registrul entităţilor si a primi bani si formlarul 010 pentru a va completa vectorul fiscal cu impozitul pe profit la ong.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Probabil ca ati facut deja inregistrarea fiscala prin declaratia 010 si ati primit CIF-ul. Mai trebujie depusa cererea tip 163 la ANAF pentru a fi inscrisa asociatia in Registrul entitatilor sponsorizabile. Anul viitor trebuie depuse situatiile financiare anuale pe 2019. Si alte declaratii fiscale daca veti avea ce declara.... In mod normal daca asociatia nu desfasoara activitati economice nu aveti vector fiscal pentru impozit pe profit si deci nu trebuie sa depuneti declaratie tip 101 anul viitor, insa se pare ca s-ar fi dat o circulara de la ANAF catre unitatile teritoriale sa pretinda asa ceva si de la ONG care nu desfasoara activitati econimice, ceea ce e eronat si abuziv, insa mai bine dati curs acelei pretentii ca doar e un act in plus cu rubricile pe zero... insa doar anul viitor e cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari asociatie fara scop patrimonial elenabolea elenabolea Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia ... (vezi toată discuția)
Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate ong luiza78 luiza78 Buna ziua, In cazul unui ONG cu venituri provenite doar din donatii este necesara plata vreunui impozit? Daca da, exista vreun nivel al veniturilor de la ... (vezi toată discuția)