avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau copilul cu mine ( cu chirie ) inca de la introducerea actiunii de divort ?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 00:22, 5 Iulie 2019
Plecati unde vreti nu conteaza,părăsirea domiciliului conjugal este un mit urban,nu are nici o repercusiune asupra problemelor dvs legale.Daca va amenința,devine violent,urmareste solicitați un ordin de protectie.O sa obțineți în mod cert domiciliul minorului și probabil ,,custodie"comuna ,custodia unică e greu de obținut și doar în cazuri extreme.Discutati cu un av pt a va lamuri ce puteti sa obțineți,sanse etc
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Dacă apreciați necesar, nu vă împiedică nimeni să plecați deși varianta optimă ar fi să plece soțul, pentru a rămâne dvs cu minorul în apartament.
Așa cum cu profesionalism v-a sfătuit colegul meu, solicitați emiterea unui ordin de protecție, n-ar strica nici o plângere penală să formulați dacă este violent.
Un aspect de-o importanță paroxistică este să strângeți probe (de pildă, dacă vă lovește să obțineți un certificat medico-legal).
Dacă violențele sunt repercutate și asupra minorului, aveți premise să obțineți exercitarea autorității părintești doar de dvs!
Plecați din domiciliul comun,
Mutați va cu minorul- sa nu mai asiste la scandal, apoi introduceți divort și veți obține stabilirea domiciliului minorului la Dvs. Cu custodia depinde de ceea ce puteți demonstra- necesar este sa va sfătuiți cu un avocat cât mai repede sa va îndrume sa obtineți probele necesare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si custodia copilului cristinahandaric cristinahandaric Buna!Sunt casatorita de 6 ani jumate,am un copil de 2 ani jumate si vreau sa divortez.Nu imi mai iubesc sotul,nu avem nimica in comun si nu in ultimul rand am ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor Maria9417 Maria9417 Am o problema legata de un posibil viitor divort.Problema este ca la mijloc exista si un minor.Treaba sta in felul urmator sotul ma bate si din cauza aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)