avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înainte de a deceda, bunicul a împuternicit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înainte de a deceda, bunicul a împuternicit o persoană să-și vândă sieși un teren de-al lui. Mai poate fi perfectat contractul dacă el nu mai este în viață?

Buna ziua
Am cateva intrebari legate de o mostenire daca ma puteti ajuta.Acestea suna in felul urmator.
Bunicul sotului meu a decedat in data de 15.04.2019.Acesta are 2 fiice dintre care una decedata, aceasta fiind mama sotului meu .Ca si mostenitori ai bunicului in momentul de fata raman sotul meu cu fratele sau si o matusa(cealalta fiica a bunicului care este inca in viata).
Printre bunurile mostenite se numara un teren care a fost vandut dupa ce acesta a decedat respectiv pe data de 18.04.2019. Bunicul a facut un antecontract acum 2 ani in urma cu o anume "x" persoana, de vanzare a terenului respectiv in care era mentionat faptul ca bunicul a primit banii reveniti din vanzarea terenului. Pe langa acest antecontract s-a mai facut si o procura notariala speciala prin care bunicul imputerniceste pe persoana"x" sa-si vanda ei terenul. Se poate ca actul de vanzare cumparare sa fie perfectat in conditiile legii la data de 18.04.2019 dupa decesul bunicului? Se poate face o procura notariala speciala prin care bunicul imputerniceste pe persoana"x" sa-si vanda ei terenul?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
1. Da bunicul putea sa imputerniceasca pe X sa vanda oricui bunul inclusiv sie-si
2. daca pe acea procura se scrie ca este valabila pana la incheierea actelor atunci da, este valabila si dupa decesul bunicului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se putea întocmi o procura prin care bunicul să imputerniceasca o altă persoană să își vândă lui însuși. Deși, în viziunea mea, e contrarietate de interese
Mandatul încetează la decesul mandantului. Nu exista procura valabilă după deces. Fie nu s-a cunoscut decesul, fie s-a acționat cu rea credință

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare-cumparare lisav lisav Buna ziua, In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de ... (vezi toată discuția)
Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Procura notariala cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va ... (vezi toată discuția)