avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu casa de asigurari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu casa de asigurari

Buna ziua,
In urma unui accident de masina societatea de asigurari se indreapta in instanta impotriva soferului(asigurat la societatea respectiva ) care a fost vinovat de accident pentru recuperarea pagubei. In cazul acesta soferul asigurat trebuie sa se prezinte in instanta ? va trebui sa plateasca firmei de asigurari contravaloarea pagubei chiar daca acesta a platit pana atunci asigurarea ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
S-a indreptat impotriva dumneavoastra sau va cheama ca intervenient fortat?
A avut deja loc un litigiu in care soferul a fost citat ca intervenient fortat.Litigiu pe care societatea de asigurari l-a pierdut si a trebuit sa plateasca o anumita suma pentru reparatia celuilalt autoturism. in urma acestei hotarari , societatea de asigurare se indreapta impotriva soferului asigurat de ei.
Se practica, doar daca s-a dovedit culpa excesiva a soferului, adica era in stare de ebrietate, fara permis, sau fara I.T.P. etc. Altfel nu cred ca se va admite cererea lor.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
Deci soferul nu este necesar sa se prezinte la instanta ? se va rezolva situatia oricum chiar si fara prezenta in instanta ?
Nu se afla in niciunul din cazurile enumerate de dumneavoastra care atesta culpa acestuia.
Nu. Este bine sa formulati o intampinare si sa trimiteti un reprezentant la instanta in ziua stabilita. Situatia poate fi grava, in functie de ce acuzatii si probe se aduc.
In situatia asta cel mai bine consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces iuly30 iuly30 daca nu ma prezint la procesul in care am fost citat ca intervenient fortat care sunt consecintele este obligatoriu sa depun intampinare? la data de 03082010 ... (vezi toată discuția)
Citatie bebe.apostol bebe.apostol Buna seara, as fi foarte recunoscator daca ma puteti lamuri intr-o problema.am avut un accident minor de masina,eu avand RCA la Carpatica,iar celalalt sofer ... (vezi toată discuția)
Neplata reparatiei auto catre celalalt asigurator auto simonadruta simonadruta Am primit o citatie ca \\"intervievent fortat\\" deoarece asiguratorul auto nu a platit reparatia din urma unui accident in care a fost implicat sotul meu. ... (vezi toată discuția)