avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare blocata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare blocata

Daca chem in instanta proprietarul fondului aservit ,ca nu-mi respecta dreptul de servitute,si imi inchide accesul,eu neavand alta intrare,ce pot sa fac?Ma astept la asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 17:03, 8 Iulie 2019
Buna ziua,
Da, il puteti chema in judecata daca va interzice accesul pe drumul de servitute.
Dar ce fac,cand accesul e blocatsi nu pot intra?Chem politia sau ce,fac?Multumesc .
Daca aveti stabilit deja dreptul de servitute printr-o hotarare judecatoreasca, apelati la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare hotararea.
Servitutea e stabilita prin conventie notariala,dar proprietarul nu o,respectamai bine zis nici nu recunoaste ca ar fi acolo o servitute.
El o are trecuta ca sarcina ce greveaza terenul.Problema este daca il chem acum in instanta si imi blocheaza ce fac?
in principiu pana la hotararea definitiva a instantei nu prea aveti ce face.
- se poate face sesizare la politie si pompieri in cazul in care e blocat accesul, deoarece nu ar mai putea sa ajunga serviciile de urgenta la proprietatea d-voastra. Dar mai mult decat sa il amendeze nu pot sa faca. Iar daca se construieste un gard nu il veti putea darama pentru ca o sa fiti acuzat de distrugere.

Alte discuții în legătură

La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta ... DanielStanS DanielStanS La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta de acces mare pentru masina. Vecinul obisnuieste sa isi lase masina pe drumul de servitute in ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)