avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu risc maternal

de luna viitoare o sa fiu in concediu de risc maternal
am inteles ca legea spune ca se acorda 75% din salar
adica daca eu am avut 1600 ron brut si net 1050ron , luna viitoare cat va fii? 75% din 1600?sau se face media de ultimele 6 luni a salariului brut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:35, 26 Noiembrie 2009
Concediul de risc maternal se calculeaza ca orice concediu medical.
Procentul de acordare este de 75% din media veniturilor zilnice brute pe ultimele 6 luni.
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare,
Art. 31. - (1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizaţie de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(3) Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizaţiei prevăzute la alin. (2) reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10.

Norme OUG 158/2005-Art. 58. - Certificatele de concediu de risc maternal se eliberează de medicul de familie sau medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30 de zile calendaristice, pe o durată totală de maximum 120 de zile calendaristice, în întregime sau fracţionat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au născut recent sau care alăptează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal alexia23 alexia23 Buna ziua! Am o intrebare referitoare la acordarea concediului maternal. As vrea sa stiu daca el se poate acorda inca din primele saptamani de sarcina, ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi calculez riscul maternal evelin2010 evelin2010 buna, sunt insarcinata in 5 luni si de luna trecuta am intrat in risc maternal,asi vrea sa stiu cati bani o sa iau pe riscul maternal daca am un salariu ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal miela miela Buna ziua, Sunt insarcinata in doua luni si angajata cu norma intreaga la o firma, as vrea sa ma mut la alta firma . In acest caz as putea beneficia de ... (vezi toată discuția)