avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu dorește să viziteze părintele cu care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu dorește să viziteze părintele cu care nu locuiește. Ce poate face acesta ca să fie respectată decizia instanței?

Buna seara. Ce modalitati legale se pot intreprinde de un parinte natural, ca , copilul sa-si viziteze, conform hotaririi instantei,parintele cu care nu locuieste, in cazul divortului , daca. copilul nu doreste acest lucru ? Este chestionata si mama ? Daca da, in ce conditii,daca, copilul refuza sa dea detalii privind acest aspect.
Va multumesc anticipat, Dan.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:10, 14 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti probleme deosebit de complicate daca copilul nu vrea sa mearga la vizita.
Ar fi bine sa va cautati avocat si executor.
Va fi de lucru...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce varsta are copilul ?
13 ani. Dar, sincer nu vad ce importanta are, ce virsta are minorul. Cu stima, Dan.

gi-jane2 a scris:

ce varsta are copilul ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E importanta vârstă copilului pentru a putea vedea cum abordați situația. La 13 ani e în prag de adolescenta. E vârstă cea mai dificila.
La vârsta de 13 ani, adolescentul ştie ce-şi doreşte.Încercaţi alte modalităţi de comunicare, nu de forţare a copilului să plece cu dvs. La această vârstă, copiii sunt rebeli, se cred atotştiutori, caută independenţa şi petrecerea timpului în "gaşcă". Pe de altă parte, sunt uşor vulnerabili psihic . Aud peste tot că au drepturi şi-şi revendică dreptul de a fi ascultaţi şi opinia lor să fie luată în seamă. Încercaţi cu o ieşire la un meci de fotbal, între bărbaţi sau un pescuit...

Alte discuții în legătură

Program vizita preluare minor nerespectat. cum reconstruiesc ... Tatăl nerezident Tatăl nerezident Program vizita preluare minor nerespectat. Cum reconstruiesc relațiile personale cu fiul meu..?! A trecut aproape 1 An de când refuza aceste vizite nici ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Poate un executor judecatoresc sa oblige respectarea programului ...  supermaryo supermaryo poate un executor judecatoresc sa oblige respectarea programului de vizita sau politia trebuie sesizata,vreau sa specific ca nu am costudie comuna ce ma ... (vezi toată discuția)