avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata dupa ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata dupa ccc

Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata.
Nu avem contract colectiv de munca si in regulamentul intern nu este prevazut acest lucru.
Va rog sa-mi spuneti cum se poate acorda cfp si pentru ce repioada de timp, si daca trebuie sa suspendam contractul pentru aceasta perioada?
Si daca sumtem obligati sa reprimim oricand la lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 10 Iulie 2019
1. Verificati in Reg.Intern al angajatorului care sunt prevederile referitoare la acordarea CFP si care este durata maxima pentru care se acorda ..

art.153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.

(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

2. Concediul fără plată: Putem refuza un salariat care cere un astfel de concediu?
avocatnet.ro/articol_49184/C...

3. Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau interese personale.

Prin urmare, legea nu obliga la suspendarea c.i.m. pentru CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neplatit radovan82 radovan82 lucrez intr-o institutie bancara si as dori sa-mi iau 2 luni concediu neplatit, m-ar interesa daca exista un articol prin care sa oblige angajatorul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nicolnicol nicolnicol doresc sa stiu cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat al unei intreprinderi cu 150 de salariati. Societatea nu are CCM . MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. Lucrez la o firma si m-ar interesa daca as putea sa-mi iau concediu fara plata 3 luni de zile fara a-mi inchide contractul de munca. (vezi toată discuția)