avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

buna ziua. Lucrez la o firma si m-ar interesa daca as putea sa-mi iau concediu fara plata 3 luni de zile fara a-mi inchide contractul de munca.
depinde cum este prevazut in contractul colectiv de munca si totodata daca este de acord si angajatorul dvs.
contractul este pe perioada nedeterminata de acum 5 ani jumatate
Concediul fara plata este reglementat de art 153 Codul Muncii:

(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.


Asadar,fie in contractul colectiv de munca,fie in Regulamentul Intern aveti stipulata durata acestui cfp Pe durata cfp contractul de munca va fi suspendat,in cf cu prevederea art 54CodulMuncii:
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
ContSters400311, utilizator
Suspendarea c.i.m. pentru CFS nu este obligatorie. Art.54 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva, nu imperativa.
"Poate fi suspendat "arata caracterul non imperativ al reglementarii,cu toate acestea in practica,in cele mai multe dintre cazuri se recurge la suspendarea cim

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata zxz19 zxz19 Buna ziua la acordarea concediului fara plata - este suficenta cererea de Concediu fara plata aprobata de angajator? (avand in vedere ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Razvan_Alexandru Razvan_Alexandru Buna ziua, as dori sa stiu in baza carei legi pot beneficia de concediu fara plata de la angajator pentru efectuarea unor activitati de voluntariat pentru ... (vezi toată discuția)