avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sora mea intentioneaza sa ma ajute cu fonduri sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sora mea intentioneaza sa ma ajute cu fonduri sa imi cumpar o casa in UK

Buna ziua,
Locuiesc in Anglia si am gasit o casa aici pe care doresc sa o cumpar iar sora mea s-a oferit sa imi trimita bani sa achit o parte din valorea casei.

Aici mi s-a spus ca e nevoie ca ea sa faca dovada sursei banilor, si ca aceasta confirmare trebuie facuta prin intermediul unui avocat..
Este corect, adevarat si complet lucrul acesta, sau care este de fapt procedura intr-o asemena situatie?

Va rog sa ma ajutati cu o solutie.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 11:19, 10 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca gasiti pe forum pe cineva care sa stie cum se procedeaza in Anglia ? Nu v-ar fi mai util sa va interesati acolo despre proceduri ?
Avand in vedere ca tranzactia se face in UK, se aplica legile locului, deci este indicat sa consultati un avocat de acolo.
Legile din Romania sunt putin diferite de cele din UK.

C1Vasile a scris:

Buna ziua,
Locuiesc in Anglia si am gasit o casa aici pe care doresc sa o cumpar iar sora mea s-a oferit sa imi trimita bani sa achit o parte din valorea casei.

Aici mi s-a spus ca e nevoie ca ea sa faca dovada sursei banilor, si ca aceasta confirmare trebuie facuta prin intermediul unui avocat..
Este corect, adevarat si complet lucrul acesta, sau care este de fapt procedura intr-o asemena situatie?

Va rog sa ma ajutati cu o solutie.

Va multumesc anticipat,

Sursa. - de unde provin banii sorei Dvs , se da o declarație pe proprie răspundere la banca - unde Dvs probabil ați solicitat un împrumut pentru achiziționarea casei. Ceea ce vi s a spus - este ca avocatul face diligente și cercetări referitor la imobilul pe care l achizitionati și doar după ce avocatul întocmește actele necesare și le trimite către banca, atunci banca va acorda împrumutul pe care l ați solicitat.( Dvs omițând sa menționați și ca ați solicitat un credit bancar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in anul 2002 parintii mei (pensionari)au decis sa ... ion33 ion33 Buna ziua, In anul 2002 parintii mei (pensionari)au decis sa se mute de la oras la tara la vreo suta de km de Bucuresti .Noi suntem 3 frati.Eu si una din ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu o mare nelămurire si va rog sa ma ajutati ... DMihaelaD DMihaelaD Buna seara! Am si eu o mare nelămurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt casatorita si vreau sa cumpar un apartament,dar la un divort nu vreau sa se ... (vezi toată discuția)