avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost depistat conducând sub influența ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive (thc). Cum aș putea să ies cât mai bine și cât mai rapid din această situație?

Bună ziua. Am fost oprit recent de un echipaj de politie, fumasem dintr-o țigară cu marijuana, am suflat în fiola, alcoolemia fiind 0, dar testandu-ma cu DrugTest-ul, a ieșit pozitiv thc-ul, fapt pentru care am fost dus la IML pentru analize. Aș dori să știu cum s-ar putea sa ies cat mai bine din aceasta situație, și cat mai rapid. Ar scurta din timp dacă aș plătit analizele de la IML ? La ce să mă aștept și la ce durata ?
Menționez că nu am niciun fel de antecedent penal.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 11:58, 12 Iulie 2019
Am înțeles asta. Voiam să știu din experiența dumneavoastră, de regulă, cum se soluționează un astfel de caz ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Detalii: [ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutionarea este simpla: dosar penal si anularea permisului. Permisul il puteti redobandi dupa cel putin 2 ani (de obicei 2+) de umblat prin curtile de justitie. Sper (speram cu totii cei ce conducem fara a fi periclitati) ca ati inteles ceva din greseala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat condus sub influenta psihoactive? alexandru13cozzmin alexandru13cozzmin Permis suspendat condus sub influenta psihoactive? Am dat probe de sange Am inteles ca daca imi platesc analizele ajung in termen de 30/45 zile! Am sanse sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)
Poate fi considerat un consumator de cannabis un pericol pentru siguranța rutieră? Dontjudge Dontjudge Sunt un consumator de cannabis, consum zi de zi, mi-e frica sa mă gândesc dar totuși o fac la ziua când mi se va cere o proba de saliva, sânge spre a fi ... (vezi toată discuția)