avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensiilor

Bună dimineața, am o intrebare pentru dumneavoastră, am lucrat 28 de ani din care 12 ani in grupa a doua de munca, am trei copii și vârsta de 55 ani . Pot să beneficiez de reducerea vârstei de pensionare si de la grupă si de la copii ? Eu sunt in pensie de incapacitate de muncă din 2012 cu boală rară. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:47, 11 Iulie 2019
Răspunsul este NU.

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani, şi care au născut 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare prevăzută.

Reducerea aceasta nu se va putea cumula cu nicio altă reducere a vârstei de pensionare prevăzută de noua Lege a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiei mary50 mary50 In noa lege a pensiei,mamele ce au nascut si crescut mai multi copii,mai beneficiaza de a iesi mai repede la pensie?:( (vezi toată discuția)
Legea pensiilor alexandru_floarea64 alexandru_floarea64 Bună dimineața , dacă optez pentru legea mamelor care se va aplica din 2021 , voi mai beneficia de grupa de muncă? Nu mă refer a acumula reducerea de la ... (vezi toată discuția)
Ma pot pensiona ? aurelia 52 aurelia 52 Sunt nascuta pe 12/08/1952. O vechime in munca de aprox.25 ani. Am 4 copii. In anul 1969, eleva fiind, la practica in productie intr-un laborator de ... (vezi toată discuția)