avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... noua lege a pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

noua lege a pensiei

In noa lege a pensiei,mamele ce au nascut si crescut mai multi copii,mai beneficiaza de a iesi mai repede la pensie?:(
Cel mai recent răspuns: Andreea Erdei , utilizator 09:05, 20 Ianuarie 2011
In Legea 263/2010 nu se mai face nici o precizare in legatura cu reducerea varstei de pensionare pentru femei in functie de numarul de copii nascuti, asa cum era in legea precedenta.
Buna ziua !
Am si eu o intrebare : mama are 58 de ani in 12 februarie si are cotizat 28 de ani 4 luni din care 5 ani si 5 luni in grupa a doua de munca imi puteti spune daca se poate pensiona la limita de varsta sau anticipat?Si daca nu se poate care ar fi conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca?
1. Pentru mama dvs., nascuta in februarie 1953, varsta standard de pensionare este de 59 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 28 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare de 13 ani si 8 luni.
2. Asadar se poate pensiona de limita de varsta in iunie 2012.
3. Pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare trebuia sa aiba minim 6 ani in grupa a II-a de munca (ar fi beneficiat de o reducere a varstei standard de pensionare de un an).
4. Daca ar fi avut stagiul complet de cotizare, de 28 ani si 8 luni(ii lipsesc 4 luni), ar fi putut sa solicite pensie anticipata partiala incepand cu varsta de 55 ai si 4 luni.
Multumesc pentru raspuns!:((Nu e o veste prea buna pentru ca nu stiu cine o mai angajeaza acum pentru inca 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie? labuta labuta Vreau sa stiu daca mama mea poate iesi la pensie,cand,daca anticipat sau nu.Este nascuta in iulie 1952 si are 4 copii (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata la pensie cu limita de virsta Dascalu Ana Dascalu Ana Gen:Feminin Data nasterii:1953.02.28 Stagiul de cotizare:38 Alte date:pensie anticipata partiala de la data de 01.10.2009 Intrebare:Beneficiezi de ... (vezi toată discuția)
Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Ma interesez pt cineva: in ianuarie face 57 de ani, are 41 de ani vechime din care 8 ani grupa a 2a. Cand pot iesi la pensie normala. Va multumesc pt timpul ... (vezi toată discuția)