avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE SOT DECEDAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE SOT DECEDAT

O ruda a ramas vaduva in 1995, iar inainte de asta le murise si singura fiica, asa ca acum este singura. Momentan a facut un AVC si nu se poate intretine singura. Casa este pe numele sotului inainte de a se casatori cu ea. Sunt unele rude care ar vrea sa aiba grija de ea dar sa le ramana si casa. Nu a fost facuta succesiunea dupa sot, iar ea nu este in actele de proprietate ale casei. Cum poate un nepot sa devina proprietar?
Cel mai recent răspuns: miorica , utilizator 11:39, 11 Iulie 2019
Sotul decedat mai are frati, surori,parinti in viata?
da, doua surori
Buna ziua,
Trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma sotului si abia ulterior cota parte ce-i revine va putea sa dispuna.
Dezbateti succesiunea de pe urma sotului decedat si a copilului decedat ulterior.
Luati legatura cu un avocat.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Silvia1945 Silvia1945 Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Am o vecină la etajul 7 care a moștenit averea unui bătrân văduv, care nu avea copii; a avut ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)