Gigiz.
Intrebarea mea era de ce GDPR-ul trebuie aplicat si in cazul Asociatiilor de Proprietari.
Am constatat ca in momentul in care te referi la Asociatia de proprietari, toata lumea spune administratorul sau presedintele asociatiei. In legea Asociatiei nu am vazut acest lucru, administratorul este angajatul asociatiei iar presedintele este alesul asociatiei si reprezentantul proprietarilor, doar acesta din urma are drept de semnatura in asociatie, acesta face parte ca si proprietar din acea asociatie. Presedintele nu are voie sa ia nicio decizie fara acordul proprietarilor. Este la fel ca si cum eu personal am o societate, sunt administrator, patron si vreau sa-mi afisez numele, nu am voie?
Dar numele afisate pe usile apartamentelor fiecarui proprietar, sau pe cutia postala din scara blocului, pe care fiecare personal le-am afisat ? Asociatia nu afiseaza date personale de pe buletin, CNP, serie si numar. Pe chitanta care se emite fiecaruia la achitarea contributiei este trecut doar numele si adresa proprietarului cu care s-a dat acordul de inscriere in asociatie si este trecut in statutul de infiintare al acesteia. Asociatia de proprietari, cum am mai spus si anterior este :
- formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, menţinerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii, toate acestea se fac pe banii tuturor proprietarilor.