avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Certificat de calificare profesionala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Certificat de calificare profesionala

Certificat de calificare profesionala calificarea Administrator imobile obtinuta in 2015 emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice mai este valabil daca s-a actualizat standardul ocupational in luna Mai 2019?
Pun aceasta intrebare (ilogica) intrucat mi se solicita de catre Primarie sa fac "jumatate de curs" dupa noul standard ocupational, cu toate ca am explicat sa am curs de calificare de 720 de ore.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 08:19, 16 Iulie 2019
Prin noul standard ocupational s-au introdus noi prevederi. Pentru a le cunoaste este nevoie de perfectionare profesionala, care se realizeaza prin cursul solicitat de primarie.
Dvs. nu pierdeti certificatul de calificare pofesionala, doar va reinstruiti. Perfectionarea profesionala continua este prevazuta de Codul muncii.
Eu personal, sunt de acord ca este necesar sa se faca un curs de perfectionare profesionala cu prevederile noului standard, dar cerinta primariei sa se faca "jumatate de curs", altfel diploma nu mai este valabila mi se pare aiurea.
Diploma poate fi luata numai de catre institutia care a emis-o. Puteti fi suspendat insa, printr-o hotarare judecatoreasca.
Sigur este ca trebuie sa urmati cursul de perfectionare.
BE-Lili a scris:

Eu personal, sunt de acord ca este necesar sa se faca un curs de perfectionare profesionala cu prevederile noului standard, dar cerinta primariei sa se faca "jumatate de curs", altfel diploma nu mai este valabila mi se pare aiurea.


1. Diploma dvs este valabila pana la anularea acesteia de catre institutiile abilitate.

2. La pct.6, Sectiunea A , din proiectul noului Standard se mentioneaza
.....
2. În cazul persoanelor care au obținut certificate de calificare profesională pentru ocupația de administrator imobile, anterior intrării în vigoare a Legii nr. 196/2018, acestea pot participa la programe de perfecționare și/sau specializare, conform prevederile Ordonanței Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată, cu modificările și completările ulterioareși conform Hotărârii Guvernului nr. 918/2013 privind aprobarea Cadrului național al calificărilor, cu modificările și completările ulterioare;
.....
In standardul aprobat acest paragraf nu mai este.

Alte discuții în legătură

Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)
Diploma calificare Vioreld Vioreld buna ziua. am un certificat de competente profesionale eliberat de Consiliul pentru Standarde Ocupationale si Atestare. intrebarea mea este: pot angaja pe ... (vezi toată discuția)