avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vanzare masina numere rosii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vanzare masina numere rosii

Buna ziua, am o masina la vanzare la care am facut RAR ul, i am luat numere rosii, dar nu am inmatriculat-o si nu i-am platiti impozitul, cand o vand trebuie platit impozitul daca cumparatorul vrea sa o inmatriculeze, dar daca nu? Mai trebuie acel fiscal ? La vanzare se face doar un contract vanzare-cumparare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:12, 16 Iulie 2019
Da, aveti obligatia sa o declarati. Norme Cod Fiscal:

123. La înstrăinarea unui mijloc de transport în cursul anului, proprietarul acestuia, potrivit art. 10 alin. (5) din Ordonanța Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere, în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 230/2003, cu modificările și completările ulterioare, transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului, urmând ca apoi cumpărătorul să declare mijlocul de transport la organul fiscal local pe raza căruia are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, în termen de 30 de zile de la data actului de dobândire și să înmatriculeze/înregistreze pe numele său mijlocul de transport la autoritățile competente. Actul de înstrăinare-dobândire se înregistrează în registrul prevăzut la pct. 101.

Conform Cod Proc Fiscala:

(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.


Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite AndreeaM11 AndreeaM11 Se poate recupera impozitul la un autovehicul înstrăinat pe 7 ianuarie 2019 iar impozitul a fost achitat integral pe anul 2019? (vezi toată discuția)
Vanzare masina-ce taxe? ContSters161126 ContSters161126 Ce obligatii fiscale catre stat am ca persoana fizica in cazul vanzarii unei masini ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare autovehicul persoana juridica catre persoana fizica RonertN RonertN Buna, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna ce fel de acte am nevoie ca pesoana juridica sa vand un autovehicul proprietatea firmei, catre o ... (vezi toată discuția)