avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare functionar public

Buna ziua
In momentul in care, un functionar public este trimis in judecata pentru infractiunea "lovirea sau alte violente" art. 193 NCP, se suspenda raportul de serviciu? (Este o infractiune care se incadreaza in infractiunea savarsita cu intentie, care face incompatibila cu exercitarea functiei publice?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 15 Iulie 2019
In cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni dintre cele prevăzute la art. 465 lit. h din Codul administrativ (n.m., nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, infracțiuni de corupție sau de serviciu, infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals ori a unei infracțiuni săvârșite cu intenție care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției publice, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei;), raportul de serviciu se suspenda de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , daca in urma procesului penal am primit amenda penala ... steluta2608steluta steluta2608steluta buna ziua , daca in urma procesului penal am primit amenda penala imi pot pierde locul de munca fiind functionar public ? (vezi toată discuția)
Dosar concurs angajare personal contractual cu menţiuni în cazier alexj17 alexj17 Bună ziua, O persoană care participă la un concurs de angajare are în dosarul depus cazierul judiciar cu menţiunea condamnat la amendă pentru ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)