avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... buna ziua , daca in urma procesului penal am primit ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

buna ziua , daca in urma procesului penal am primit amenda penala ...

buna ziua , daca in urma procesului penal am primit amenda penala imi pot pierde locul de munca fiind functionar public ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 19:04, 12 Noiembrie 2020
Conform Codului administrativ, raportul de serviciu încetează de drept în cazul în care s-a dispus condamnarea definitivă a funcționarului pentru următoarele infracțiuni: infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei.

Va trebui să analizați și să vedeți pentru ce infracțiune ați fost condamnat, dacă a fost săvârșită din culpă sau cu intenție și dacă acea infracțiune intenționată v-ar face incomptabilil cu exercitarea funcției publice. Chiar dacă legea prevede că va interveni de drept încetarea raportului de serviciu, este necesar, totuși, un act administrativ al conducătorului instituției în care să se constate această încetare.

Care este fapta pentru care ați fost condamnata?
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
Cristina Filimon, Avocat
FAPTA ESTE NEGLIJENTA IN SERVICIU .VA MULTUMESC.
Neglijența în serviciu este încadrată la infracțiunile de serviciu.
Ca atare, raportul dumneavoastră de serviciu va înceta de drept, conform Codului administrativ, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
Trebuie sa specific ca fapta pt care am fost judecată este de acum 6 ani și nu pt postul de funcționar public , dacă are vreo relevantă .
Dacă hotărârea a rămas definitivă de anul ăsta, nu contează că fapta a fost săvârșită acum 6 ani și pe perioada în care nu erați funcționar public. Ar fi fost în avantajul dumneavoastră dacă intervenea reabilitarea sau dezincriminarea faptei. Dar dacă ați fost recent condamnată, chiar și cu amendă, abia după ce plătiți amenda curge termenul de reabilitare de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionar public Gabor.Tulit.HR Gabor.Tulit.HR Buna ziua In momentul in care, un functionar public este trimis in judecata pentru infractiunea \"lovirea sau alte violente\" art. 193 NCP, se suspenda ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat cu suspendare se poate inceta contractul de munca mihaela_982 mihaela_982 Sunt functionar public - secretar de primarie - si am fost condamnat cu suspenadre la executarea perepsei complementare din art 64 si anume : a) dreptul de ... (vezi toată discuția)