Socrii mei au pierdut un proces si trebuie sa plateasca unei agentii imobiliare o suma uriasa (comisionul)..povestea e lunga.Din cate am inteles decizia inca nu a fost tiparita inca si trimisa socrilor dar ei stiu ca au pierdut.Problema e ca nu au bani sa plateasca acel comision urias ce se ridica la 15.000 lei.
Ce pot face pentru a scapa de plata acestui comision obligati de tribunal
1.Instrainare bunuri la copii? act donatie pe casa? (casa au cumparat-o in ianuarie si agentia acum i-a dat in judecata dupa aproape 1 an)
2.Au voie acum sa instraineze aceste bunuri?
3.Copii pot pati ceva...in caz ca accepta asa ceva...
...ce se poate face?
Buna ziua !
Sa instraineze bunurile prin acte de vanzare cumparare cat mai repede ! Daca au pensii se va face poprire pe acestea in cuantum de pana la jumatate din venituri.
Bunurile au voie sa le instraineze oricand , atat timp nu au sechestru pe ele sau nu sunt executate silit prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila .
Dobanditorii nu au ce pati, intrucat au cumparat bunurile de la poprietarii de drept.
Cu stima !
Daca intradevar au pierdut, verificati mai intai daca aveti posibilitatea de a ataca hotararea instantei. In conditiile in care hotararea este definitiva si irevocabila si nu mai aveti nici o cale de atac, trebuie sa fiti constienti de faptul ca de platit oricum vor plati, creditorul avand posibilitatea sa ceara inclusiv poprirea pensiilor socrilor dumneavoastra.
Cel mai bine ar fi sa cadeti la intelegere cu creditorul ( in conditiile in care, asa cum am spus, nu mai aveti nici o cale de atac).
..sa inteleg ca donatia pica...numai vanzare-cumparare.
Sechestru in acest caz se poate pune pe casa?avand in vedere ca actul de vanzare-cumparare s-a incheiat...ei au luat apartamentul dar nu au platit acel comision..intr-un fel nu au girat cu nimic.Agentia imobiliara poate cere sechestru pe casa pentru plata comisionului?
...se poate face inchisoare daca nu au de unde plati avand in vedere ca raman doar cu pensia..si asta inseamna sa plateasca in aprox 50 de ani ceea ce nu cred ca va conveni agentiei)
Sechestru pensie
cirjamiruna
Buna ziua,
In urma cu cativa ani bunicul meu a girat casa pentru un credit. In timp, nu s-a mai reusit sa se plateasca ratele si s-a sfarsit prin pierderea ... (vezi toată discuția)