avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sechestru pensie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sechestru pensie

Buna ziua,

In urma cu cativa ani bunicul meu a girat casa pentru un credit. In timp, nu s-a mai reusit sa se plateasca ratele si s-a sfarsit prin pierderea casei. De ceva luni incoace, primeste scrisori din partea bancii la care s-a facut creditul, cum ca ar avea de platit o suma de bani, iar in cazul in care nu plateste i se va pune sechestru pe pensie, bunuri imobile si mobile. Intrebarea mea este: Odata ce si-a pierdut casa, de ce mai este nevoie sa i se puna sechestru pe pensie? Precizez ca girarea s-a facut pentru un magazin, iar toti girantii implicati au pierdut ceea ce au girat si magazinul a fost vandut. Pensia bunicului meu trece putin peste minim.

Daca se poate sa imi oferiti un raspuns...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cirjamiruna , utilizator 09:49, 25 Noiembrie 2013
Este posibil ca datoria sa nu se fi acoperit prin vanzarea bunurilor.
Ok, inteleg asta. Dar avand in vedere ca i s-a luat totul, nu mai are nimic, abia se descurca cu o pensie de 400 de lei, nu se poate ataca mai departe aceasta decizie? Mi se pare absurd, chiar nu are de unde sa dea 1/3 avand in vedere ca trebuie sa isi plateasca cheltuieli si trebuie sa mai si manance, normal nu?
I se va pune poprire pe ceea ce depaseste jumatate din salariul minim net pe economie si procentul de 1/3 se va calcula doar la acea suma.

Si da, e normal sa fie executat silit pana se recupereaza integral creanta, asa s-a obligat.
Multumesc mult pentru informatii,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut proces urmeaza executarea? chucki21 chucki21 Buna ziua, Socrii mei au pierdut un proces si trebuie sa plateasca unei agentii imobiliare o suma uriasa (comisionul)..povestea e lunga.Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Poate banca pune sechestru pe casa? AlexMartinP AlexMartinP As vrea sa stiu si eu daca banca poate pune sechestru pe o casa care nu este pe numele meu, am doar adresa acolo. Am luat creditul doar cu buletinul, fara ... (vezi toată discuția)
Executare silita rrod rrod am aflat ieri(25feb2010)ca fiul meu este dator la o banca si a primit o scrisorica prin care este anuntat ca se va incepe ex.silita dac nu va platii datoria! ... (vezi toată discuția)