avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua
Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca mama lor (A.-sotia fratelui nostru) a depus cerere, pe baza Legii 18/1991, pentru retrocedarea terenului fara casa, care ar trebui sa faca parte din masa succesorala .... astfel noi nu avem drepturi cu privire la acel teren, titlul de proprietate fiind numai pe numele lui A si nu a tuturor mostenitorilor.
A. a decedat in 1999 iar titlul a fost emis in 2001. Exista sanse sa primeasca si ceilaltit frati partea lor din terenul respectiv? Care ar fi pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 14:33, 19 Octombrie 2019
Daca sunteti trecuta pe titlul de proprietate, atunci aveti aceleasi drepturi ca si sora care a decedat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
da,dar fiul ei ma contesta vrea sa ma scoata de pe titlu ptr,ca eu n-am depus cerere[s-a pierdut de fapt;ce pot invoca sau cum ma pot apara eu nu stiu de ce n-a fost inregistrata acea cerere?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Pe legea 18 Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Defunctul, decedat in \'84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: \"A\",\"B\",\"C\",\"D\",\"E\". In momentul de fata \"C\",\"D\" si \"E\" sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Radiere moªtenitori din titlul de proprietate gigelas gigelas Sunt 4 frati. Doar unul dintre ei face cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate conf.Legii nr.18/1991. Se emite titlu de proprietate,pe care ... (vezi toată discuția)