avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Credit Ipotecar in lei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Credit Ipotecar in lei

Am un credit ipotecar in lei la Banca Unicredit din anul 2016. cu dobanda variabila ROBOR la 3 luni.Luna trecuta am facut cerere pt calcularea dobanzii in functie de indicele de referinta IRCC conform HG /2019. Zilele trecute m-a sunat un consilier de credite de la Unicredit si mi-a spus ca HG/2019 este valabila numai pt creditele noi , nu si pt cele vechi.Vreau sa stiu daca ma pot adresa OPC-ului in acest caz, deoarece nu mi se pare corect ceea ce se intampla cu creditele vechi.Ma simt discriminat.Daca e lege , lege sa fie pt toata lumea !!!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:11, 17 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e prudent sa cereti mai intai o consultatie avocatiala, fiindca in OUG 19/2019 nu scrie negru pe alb cui se aplica metodologia, ci doar care este aceasta. ANPC-ului va puteti adresa oricum, e dreptul dvs., insa dupa discutia cu avocatul veti sti mai bine cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipseste tipul ratei lunare in contractul de credit chele cezar chele cezar Stima! In textul contractului de credit ipotecar,banca nu a inserat nici o clauza referitoare la tipul ratei lunare platibile(fixa sau descrescatoare). Lipsa ... (vezi toată discuția)
Banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda catalinn008 catalinn008 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un credit contractat la OTP in 2006. Modul de calcul al dobanzii inscris in contract este LIBOR + 5,5%. LIBOR a ... (vezi toată discuția)
Micsorare rata banca clodet clodet 1)cum pot sa-mi micsorez rata lunara pe care o am de dat la banca? (vezi toată discuția)