avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil

Bună dimineata! Am un copil cu actualul barbat,insa copilul sa nascut inainte de terminarea divortului de fostul sot si din aceasta cauza a intrat automat pe numele lui.Pt a depune actele de alocatie si indemnizatia crestere copil am nevoie de copie de pe buletinul fostului sot insa acesta nu vrea sa.mi dea.Intrebarea mea este:Voi mai putea lua acesti bani de cc dupa trecerea perioadei in care mai puteam depune dosarul?Specific ca mai am putin si trec si de cele 60 de zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 18 Iulie 2019
Trebuie să formulati acțiune în tăgadă paternitatii pentru ca tatăl biologic al copilului dvs sa fie trecut in certificatul de nastere al acestuia si sa-i poarte numele. In caz contrar, o sa aveti probele de fiecare dată când vreti sa înscrieti copilul la grădiniță, scoala, ieșiri de țară, interventii medicale etc. Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va sprijine în acest demers.
Voi mai putea lua acesti bani de cc dupa trecerea perioadei in care mai puteam depune dosarul?Specific ca mai am putin si trec si de cele 60 de zile.


Daca depasiti termenul , veti primi indemnizatie de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-urgent narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in timpul casniciei dar al altui barbat CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: in ianuarie 2016 sotia pleaca de acasa, lasand cei 2 copii in grija sotului, spunand ca merge la ... (vezi toată discuția)