avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare Generala Extraordinara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare Generala Extraordinara

Buna ziua,

In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare?
Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la participarea proprietarilor la adunarea generală extraordinară, la cvorum, la legătura dintre cei ce semnează convocatorul şi cei care participă efectiv, la existenţa unei situaţii excepţionale în care o astfel de adunare poate fi convocată etc.
Cel mai recent răspuns: femysho , utilizator 16:15, 7 Iulie 2020
Care este diferenta dintre o adunare generala ordinara si una extraordinara daca tot trebuie sa-i convoci pe toti membrii asociatiei de proprietari si sa ai dovada?

Daca o adunare generala este convocata de 20% din membrii asociatiei de proprietari, proprietarii mai trebuiesc convocati pe baza de tabel nominal convocator?
Bogdan_86 a scris:

Daca o adunare generala este convocata de 20% din membrii asociatiei de proprietari, proprietarii mai trebuiesc convocati pe baza de tabel nominal convocator?

Da.
Acesti minim 20% din numarul proprietarilor pot hotari in locul Comitetului executiv convocarea unei adunari generale (avand motive serios intemeiate).
Aceasta adunare generala va fi convocata dupa toate canoanele prevazute de L. 196/2018, de catre presedinte impreuna cu com. executiv.
Cu alte cuvinte acesti minim 20% in baza unei cereri motivate si semnate de toti solicitantii pot trasa ca sarcina comitetului executiv sa se ocupe de indata cu convocarea unei adunari generale.
Comitetul executiv nu poate refuza aceasta solicitare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2019
gigiz, utilizator
Problema e că ai noștri șefi ilegal aleși, au re-convocat după 2 zile prima A.G. Extraordinară, din lipsă de Cvorum.
Este logic că în cazul ăsta chiar ei au recunoscut că au încălcat H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5, deoarece la reconvocată nu au adus dovada că i-au convocat pe toți proprietarii !


flory_mr a scris:

Problema e că ai noștri șefi ilegal aleși, au re-convocat după 2 zile prima A.G.

Este o problema.
Ce faceti cu ea?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gigiz a scris:



flory_mr a scris:

Problema e că ai noștri șefi ilegal aleși, au re-convocat după 2 zile prima A.G.

Este o problema.
Ce faceti cu ea?!

NU-I AȘA CĂ LA O ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ RECONVOCATĂ SE APLICĂ REGULILE DIN LEGEA NR. 196/2018, ART. 47, 48 ȘI 53. ȘEFII ASOCIAȚIEI FIIND OBLIGAȚI SĂ ADUCĂ DOVADA CĂ I-AU CONVOCAT PE TOȚI PROPRIETARII ?
Vrem să cerem Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)