avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Moarte suspectă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Moarte suspectă

Cine îmi poate explica și mie de ce în cazul morților suspecte se fac cercetările sub aspectul uciderii din culpă?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:35, 29 Iulie 2019
Moarte suspecta( n-a murit din cauze naturale sau nu se stie 100% cauza mortii, chiar daca-s naturale) si se cerceteaza, autopsie, etc pentru stabilirea cauzelor decesului, daca se constata ca a fost ucis/ucisa...atunci se schimba incadrarea in functie de x sau y chestii.
Se fac cercetari dar nu pentru ucidere din culpa in sine deoarece se cerceteaza cauza decesului, precum si, daca exista exista si o persoana care a cauzat moartea persoanei.

Astfel de cazuri se elucideaza in concret si nu in mod generic si teoretic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces .intrebare cattie cattie As vrea sa stiu daca certificatul de deces constituie act medico-legal in baza caruia poate fi condamnata o persoana sau trebuie neaparat sa fie insotit si de ... (vezi toată discuția)
Deshumare oantony oantony Buna ziua, Vreau sa pun o intrebare care ma \"bantuie\" de ceva timp si nu imi da pace. Am avut un unchi care a fost bolnav cronic multi ani. A fost bolnav ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a reclama o posibila crima sau un furt Cornelissa Cornelissa As avea o intrebare, de fapt alcatuita din 2 situatii aparent asemanatoare, anume: - dacă vezi (sau banuiesti cu temei, dupa aspect, situatie etc) ca un om e ... (vezi toată discuția)