De acore cu mesajul precedent (GermanAlex) dar ca om patit, ma simt dator sa fac o precizare:
cei 5 ani se scurg incepand cu ultima adresa/somatie primita. Si nu de atunci ci incepand cu 01 ianuarie anul urmator. Exemplu: azi 24.07 sunt instiintat de catre ANAF ca am de platit 3 lei. Perioada de 5 ani dupa care datoria se prescrie, se calculeaza incepand cu 01.01.2010. Daca dupa 01.01.2020 mai primesc o noua instiintare, sa zicem la data de 03.05.2020, se reface calculul perioadei de 5 ani, se calculeaza incepand cu 01.01.2021.
Si asa mai departe.
Situatia descrisa de mine este valabila si in cazul unei plati facute catre ANAf in intervalul de prescriere. De ex: habar nu am ca sunt dator, in 11 iunie 2021 imi cumpar masina, o declar si platesc impozit pentru ea. Din impozitul pentru masina ANAF isi trage cei 3 lei (plus dobanzi/penalizari) si ramane un rest neplatit pentru masina, sunt dator in continuare dar cu o data actualizata, incepand de la 11 iunie 2021.
Daca aveti cont in Spatiu Privat Virtual la ANAF, nuci nu mai trebuie sa va trimita instiintarea prin posta, va trimit mesaj in cont si se considera ca ati aflat, nu puteti invoca negasirea plicului in casuta postala clasica.
Dupa ce am scris, am gasit si mesajul meu anterior (19 aprilie 2018) in aceeasi problema, dau link:
www.avocatnet.ro/forum/discu...