avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am de plătit 7.200 de euro la Fisc, dar singurele ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am de plătit 7.200 de euro la Fisc, dar singurele mele bunuri sunt un telefon și un laptop. Pot fi executată silit și pe aceste bunuri sau doar mi se va popri o treime din salariu?

Buna ziua.
Am de platit la ANAF suma de 7200 euro.
Tinand cont ca pe numele meu nu am decat un telefon mobil si un laptop , pot fi executata silit doar pe aceste bunuri ? Pot sa ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa mea ?
Sau va intra in vigoarea doar poprirea cu o treime din salariu ?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: leandrud , utilizator 12:21, 27 Iulie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand ANAF vrea ceva de la tine te invita la ei prin telefon. Nu se oboseste sa mearga pe teren, mai ales daca nu ai un domiciliu proprietate. Ce sa faca? Sa te caute in gazda, la parinti sau alte rude?! La lucruri personale nu se baga. Cauta proprietati si bunuri (masini, utilaje ...) si conturi bancare. Deci daca 5 ani nu ai nici un serviciu ai sansa sa se perimeze datoria, dar daca te prind la cotitura, adica ai nevoie de un act de la ei, te executa chiar si dupa.
Pentru liniștea ta, fa un contract de vanzare - cumpărare cu o rudă apropiată - pentru laptop si telefon sau orice alt bun. Asa sigur nu ti-l mai i-a nimeni si vei fi tu însuți mai liniștită. Mult succes!
De acore cu mesajul precedent (GermanAlex) dar ca om patit, ma simt dator sa fac o precizare:
cei 5 ani se scurg incepand cu ultima adresa/somatie primita. Si nu de atunci ci incepand cu 01 ianuarie anul urmator. Exemplu: azi 24.07 sunt instiintat de catre ANAF ca am de platit 3 lei. Perioada de 5 ani dupa care datoria se prescrie, se calculeaza incepand cu 01.01.2010. Daca dupa 01.01.2020 mai primesc o noua instiintare, sa zicem la data de 03.05.2020, se reface calculul perioadei de 5 ani, se calculeaza incepand cu 01.01.2021.
Si asa mai departe.
Situatia descrisa de mine este valabila si in cazul unei plati facute catre ANAf in intervalul de prescriere. De ex: habar nu am ca sunt dator, in 11 iunie 2021 imi cumpar masina, o declar si platesc impozit pentru ea. Din impozitul pentru masina ANAF isi trage cei 3 lei (plus dobanzi/penalizari) si ramane un rest neplatit pentru masina, sunt dator in continuare dar cu o data actualizata, incepand de la 11 iunie 2021.
Daca aveti cont in Spatiu Privat Virtual la ANAF, nuci nu mai trebuie sa va trimita instiintarea prin posta, va trimit mesaj in cont si se considera ca ati aflat, nu puteti invoca negasirea plicului in casuta postala clasica.

Dupa ce am scris, am gasit si mesajul meu anterior (19 aprilie 2018) in aceeasi problema, dau link: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
oldgeorge, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANAF se ia la tranta cu astia mici si slabi in loc sa ia taurul de coarne de alde dragnea, mazare si altii. ANAF-ura mamii lor de nemernici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit cam toate comentariile. Unele sunt pertinente. Mai ales cele care fac trimitere la "ce fel de bunuri se execută silit", adică bunurile imobile şi mobile urmărite fiscal şi pentru care ai obligaţii de contribuabil fiscal. Nici un "perceptor" nu dă buzna în domiciliul dumitale ca să TE EXECUTE. Ceea ce nu înţeleg cum ai devenit restant la fisc cu suma de 7.200 €, când este un fapt notoriu că ANAF ţine evidenţa obligaţiilor în Lei sau RON cum probabil îţi place să utilizezi frecvent. Încă nu am auzit despre obligaţii fiscale către Bugetul Statului Român evaluate în EURO-€.

Alte discuții în legătură

Executare silita - procedura florareasa1 florareasa1 Cate licitatii ( de cate ori ) se pot face pt un imobil, teren, etc? (vezi toată discuția)
Executare silita a bunurilor tertilor martinmarius1 martinmarius1 am avut o datorie la o banca din cauza neplati am fost vandut la o firma de recuperari,am platit o vreme dar acum am ramas fara servici si nu am posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Datorii firma de recuperare andrei2211 andrei2211 Buna ziua, dupa ce am ramas fara servici s-au acumulat datorii la o companie de telefonie mobila, acestia mi-au vandut creanta la o firma de recuperare care ma ... (vezi toată discuția)