avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aviz apoi autorizatie ISU?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aviz apoi autorizatie ISU?

Buna ziua! Lucrez la o firma iar de curand s-a construit o noua hala. Deocamdata este goala(sunt depozitati doar cativa paleti) si urmeaza a se folosi ca hala de depozitare si impachetare a produselor finite. Puteti sa-mi spuneti care sunt pasii necesari pt obtinerea avizului si autorizatiei de securitate la incendiu? Hala este dotata cu sprinklere, hidranti si stingatoare.
Adica...ce ar trebui sa facem prima data? Cu ce ar trebui sa incepem?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:46, 25 Iulie 2019
Gasiti aici legislatia specifica pentru avizare/ autorizare ISU: [ link extern ] /
Avizul ISU se da pe propiectul de executie al halei, inclusiv instalatii de stingere aferente. Autorizatia ISU se da dupa receptia finala a locatiei, in urma inspectie efectuate la fata locului.
Deci sa inteleg ca avizul ISU a fost dat deja? Momentan nu am pe cine sa intreb aici la firma si de aceea va intreb pe dvoastra.
Buna ziua . Banuiesc ca aveti autorizatie de construire pentru constructia halei . In mod normal avizul ISU este prevazut in certificatul de urbanism pe langa celelate avize (mediu, dsp , studiu geotehnic etc. ), deci nu puteati obtine autorizatia de construire fara avizul ISU . Dupa construirea halei inainte de punerea acesteia in functiune trebuie sa obtineti autorizatia de securitate la incendiu . Pentru obtinerea Autorizatiei ISU trebuie sa respectati masurile trasate in documentatia ce insoteste Avizul de securitate la incendiu. . Urmeaza partea de executie (masuri trasate in proiectul de autorizare ISU, exemplu : instalatie spilinkere dupa caz , retea hidranti exteriori/interior - dupa caz etc) . Dupa ce partea de executie prevazuta in proiectul de autorizare ISU este gata , pompierii vor face receptia si daca totul corespunde cu proiectul vizat de catre ei veti obtine autorizatia de securitate la incendiu
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2019
costy0866, utilizator
Nu avem de unde sti daca hala respectiva a fost construita cu autorizatie de ctie. de la primarie si nici daca separat s-a obtinut avizul ISU. Puteti afla de la ISU daca nimeni in firma nu cunoaste.
Daca ar exista un aviz ISU pe documentatie, in mod normal ar trebui sa regasiti un document emis de institutie in care sa fie mentionate observatii/ un punct de vedere, etc.
Pompierii nu fac receptie de lucrari. La receptia finala a ctiei. gestionata de beneficiarul/ proprietarul lucrarii se iau in discutie inclusiv observatiile ISU mentionate in aviz.
Verifica respectarea legislatiei in vigoare, dupa efectuarea receptiei finale a ctiei. si dupa caz, modul cum s-au efectuat incercarile/ parametrii/ mentiunile/ testele din PV de incercare a sistemelor de stins incendiu existente in teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am urmatoarea speta la care va solicit ajutorul. ... larevedere larevedere Buna ziua ! Am urmatoarea speta la care va solicit ajutorul. Se necesita obtinerea autorizatiei ISU pentru un obiectiv de investitii in functiune. Am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)
Doresc un aviz isu Cornelia  dobrinescu Cornelia dobrinescu Doresc sa obțin un aviz isu pt un azil intro casă Ce condiții trebuie sa îndeplinească locuință. Menționez ca locuință are și scară ... (vezi toată discuția)