avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suporta cheltuielile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suporta cheltuielile?

O garsoniera de la parterul unui bloc are, prin constructie, alimentare INDIVIDUALA de apa rece si calda. Cine plateste inlocuirea acestor conducte uzate, care sunt parte la subsolul blocului, parte in garsoniera mea? Administratia blocului imi pretinde mie intreaga decontare, inclusiv pt. conductele de la subsol. Este corect? Exista reglementari in acest sens? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
sch, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 20:37, 26 Iulie 2019
Daca garsoniera are prin constructie alimentarea individuala cu apa, atunci conductele respective, desi deservesc doar locuinta dvs., sunt comune, intrucat nu va poate fi imputat dvs. faptul ca asa a fost construit blocul iar asociatia este obligata sa suporte costurile inlocuirii acestora.
Daca asociatia dovedeste ca este vorba de o modificare facuta de un proprietar anterior, asa cum a spus dl. Grecu,
cumparand apartamentul cu tot cu acea modificare, sunteti obligat sa suportati costurile
inlocuirii conductelor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv va revine obligatia sa suportati eventualele costuri aferente instalatiei individuale,respectiv de la T-ul de imbinare din instalatia comuna
Instalatia din subsol reprezinta parte comuna pentru care responsabil exclusiv este asociatia de proprietari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e alimentare individuala e plata individuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare instalatii sub apartament parter big_savu big_savu Buna ziua, E prima intrebare adresata pe acest forum asa ca va rog sa ma scuzati, daca gresesc sau omit ceva necesar, voi reveni. Prietenul meu detine un ... (vezi toată discuția)
Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)