Bună ziua!!!
În urma cu aproximativ 1 an am divorțat de tatăl copiilor la notariat, în urma divorțului de comun acord copiii sunt în custodia mea, tatăl are dreptul sa își vadă copiii doua weekenduri pe luna și jumătate din vacante... De la finalul anului școlar copiii sunt la el (decizia de a rămâne copiii la el în prima parte a vacantei i a aparținut în totalitate lui el neconsultanduse cu mine și copiii). Copiii vor sa vina la mine pt ca acolo sunt tratați foarte urate de către bunica lor, ei ar mai avea de stat încă o săptămână acolo dar le este foarte greu (în hotărârea de divorț nu specifica cum și în ce perioada sa stea copiii la el). Ce se poate întâmpla dacă vin copiii la mine ca nu mai vor sa stea acolo???
Bună ziua!!!
Va mulțumesc pentru răspuns.
Tatăl copiilor locuiește cu mama lui și de aceea copiii sunt mai tot timpul cu bunica, tatăl fiind la serviciu de luni pana vineri.
Eu cu tatăl copiilor nu am vorbit din luna februarie deoarece sunt blocata de el, de aceea el singur decide când sa meargă copiii în vizita la el.
Menționez ca, copiii au vârstele :băiatul 13 ani și 7 luni și fata 9 ani.
Bunica ii jignește se poarta urat cu ei, ii injura și încearcă sa ii întoarcă împotriva mea spunându-le fel și fel de lucruri urate despre mine.
When
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci mergeți și luați copii. Notificați tatăl ca aceștia s-au simțit ofensați și au suferit în urma comportamentului bunicii și ca îl rugați ca pe viitor sa gestioneze aceste manifestări pentru ca a fost nevoie de intervenția dumneavoastră pentru a ii convinge sa mențină legătură cu el. Mergeti la Protecția Copilului și solicitați ajutorul și cereti consilierea copiilor.
Separat nu mai lăsați tatăl sa hotărască singur vacantele. Nu contează ca el vrea ceva, contează copii, programul lor și împreună cu dumneavoastră trebuie sa hotărască cum e mai bine.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum vorbiți cu copii? Data viitoare când va suna înregistrați convorbirea și spuneți-le ca dacă nu vor sa mai rămână atunci sa coboare în fata blocului în jumătate de ora. Sau puteți merge la fostul soț acasă și ii spuneți ca v-au sunat copii ca nu vor sa mai rămână asa ca ati venit sa ii luați. Dacă nu va lăsa să ii vedeți chemați politia.
Dacă sunteți blocata e foarte bine. Dați sms tatălui chiar dacă nu îl va primi cu rugămintea sa va trimită cu cel puțin 6 săptămâni înainte programul pe care îl dorește pentru vacanta. Nu e vina dumneavoastră ca v-a blocat, ați încercat sa îl informați. Apoi când va transmite când dorește sa ia copii ii comunicați ca au program și ca mai sunt disponibili doar câte o zi doua la 2-3 zile.
Cu băiatul fiind mai mare vorbesc mai des ca iese afara și ma suna dar cu fata vorbesc numai când este singura acasă pentru ca el nu ii da voie sa vorbească cu mine și ei ii este foarte frica de el fiind mai micuța...
Astăzi băiatul la incurajarea mea ca nu are ce sa ne facă și a făcut bagajul și a venit acasă dar bineînțeles cu scandal din partea tatălui.... Acolo ei nu sunt îngrijiți cum trebuie.. Nici hrăniți nu sunt.. Adică au avut zile când ma sunau ca nu au ce sa mănânce și au venit la mine și el a mers la politie și mi a făcut sesizare... Pensia nu a plătit-o de 2 luni.. Credeți-mă nu știu cum sa procedez cu el..