avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare teren donatie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare teren donatie

Buna ziua
Vreau sa stiu daca se poate pune executare silita pe un teren primit ca donatie
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radoi Valentin , Avocat 14:14, 29 Iulie 2019
Buna ziua,

Da, prin donatie bunul a devenit al dumneavoastra, deci sunteti proprietar, astfel ca, se poate executa.
Da, se poate executa, dacă este pe numele debitorului (adică a celui care are de dat bani).

Terenul pe care s-a făcut executare este împreună cu sotul care este debitorul se mai poate face ceva ?
Multumesc
Pai cine vi l-a donat, a donat sotilor ? Datoria e proprie a sotului ?
Informațiile sunt mai prea eliptice pentru a da un răspuns de care cred că aveți grijă.

Da, se poate executa dar dacă este în coproprietate și nu se menționează ce cote părți are fiecare, trebuie să se facă partajul.

Dacă se menționează cotele părți, atunci se poate evalua partea soțului( adică a debitorului) și se poate vinde separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare de bunuri comune bradusorin bradusorin Buna seara, Doresc sa ma ajute un bun cunoscator in ale executarii silite. In urma cu ceva timp am scos o suma de bani din banca pentru cineva. Acel cineva nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita bebe09 bebe09 Buna ziua, Partenerul meu de viata(nu suntem casatoriti) se afla in imposibilitatea sa mai plateasca ratele la banca.Noi avem impreuna un teren si o ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)