avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema ccolete Atlassib???
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema ccolete Atlassib???

Buna ziua.Acum 2 zile am primit un colet de la o cunostinta din Italia.Am fost sa ridic coletul dar in momentul in care am ajuns la agentia Altassib m-am trezit cu 2 colete in loc de unul.Domnisoara care mi-a predat coletele nu le-a verificat codurile de bare si nici nu s-a uitat atent ce-mi da.Am intrebat-o de cel putin 3 ori daca sunt amandoua ale mele si mi-a spus ca DA.Am intrebat-o daca este nevoie sa scaneze codurile de bare si mi-a spus ca NU.Eu nu am mai verificat pt. cine era celalat colet pt. ca nu mi s-a mai intamplat asta pana acum si am crezut ca persoana care mi-a trimis coletele a vrut sa-mi faca vreo surpriza.Am ajuns acasa si am defacut coletele fara sa ma uit ce scrie pe etichete.Am gasit in ambele colete haine pt. copii (era exact ce trebuia sa primesc din Italia).Acum agentia Atlassib a facut o sesizare la politie cum ca eu am ridicat 2 colete dintre care unul nu era al meu.Eu am semnat pt. un singur colet dupa cum reiese si din procesul lor verbal.Celalalt colet practic mi-a fost inmanat fara sa semnez nimic si fara sa se verifice nimic in legatura cu el.As dori sa stiu daca se considera infracţiunea de însuşire a bunului atata timp cat eu nu am semnat pt. celalat colet sau ce se poate intamplat in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:49, 27 Noiembrie 2009
Nu are cum sa fiti acuzat de insusirea bunului....ci mai repede de furt.
Eu va sfatuiesc sa va prezentati la politie si sa lamuriti situatia, declarand totul asa cum a fost. Se poate vorbi mai repede de o neglijenta in serviciu a respectivei angajate.... Dar si dvs trebuia sa verificati ce scrie pe eticheta.
O sa trebuiasca sa returnez respectivul colet?Eu am aruncat cutiile in care erau ambalate hainele din ambele colete si nu mai stiu care haine erau din care colet.Ce pot sa fac in cazul asta?ce se poate face impotriva mea in acest caz.
In primul rand trebuie sa colaborati cu organele de cercetare si urmarire penala.
Pentru a exista infractiunea de furt, ar trebui sa existe "intentia" in vederea savarsirii unei astfel de infractiuni, ori eu una din cele relatate de dvs., nu observ asa ceva.
Probabil dvs. va trebui sa formulati plangere pentru neglijenta in serviciu, impotriva persoanei care v-a inmanat al doilea colet...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea secretului corespondentei alin24L alin24L Buna ziua! Sunt pe acest forum sa va cer parerea. Expun situatia: Sunt absolvent (nu licentiat) de facultate in orasul Cluj Napoca (fiind din judetul ... (vezi toată discuția)
Delapidare sau nu?? corleonevicentiu corleonevicentiu Buna seara Am si eu o problema si as fi bucuros daca ati putea sa imi dati un sfat. In anul 2008 m-am angajat la o firma din galati domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Declarare furt.daca nu este furt exista infractiune? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca i-a disparut o borseta cu cca 15 000 euro uitata pe autoturism dupa ce a facut plinul la benzina si merge sa faca plangere la politie, in cazul in care ... (vezi toată discuția)