avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită munca neremunerata in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Executare silită

munca neremunerata in folosul comunitatii

Buna ziua! sunt de la o primarie si avem numeroase persoane care trebuie sa efectueze ore de munca neremunerata in folosul comunitatii in urma transformarii unor p-v de contraventie prin hotatrare judecatoreasca.
ulterior primirii mandatului de executare, acestia desi au fost instiintati sa inceapa efectuarea orelor, nu s-au prezentat in termenul stabilit.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face in acest sens, unde trebuie sa ma adresez sa comunic faptul ca nu s-au prezentat sa efectueze ore si ce se poate intampla
Cel mai recent răspuns: Neacsu Liana Andreea , utilizator 10:16, 1 August 2019
Buna ziua,
Puteti trimite notificarea catre instanta ce a da acele hotarari...
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
Potrivit Og55/2002, 1) În cazul în care contravenientul, cu reavoinţă, nu se prezintă la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii, se sustrage de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau nu îşi îndeplineşte îndatoririle ce îi revin la locul de muncă, judecătoria, la sesizarea primarului, a unităţii de poliţie sau a conducerii unităţii la care contravenientul avea obligaţia să se prezinte şi să presteze activitatea în folosul comunităţii, poate înlocui această sancţiune cu sancţiunea închisorii contravenţionale, dacă actul normativ de stabilire a contravenţiei prevede această sancţiune.
multumesc pt. raspuns dar art.21 din OUG 55/2002 a fost modificat si suna astfel: ''In cazul in care contravenientul, cu rea-vointa, nu se prezinta la primar pentru luarea in

evidenta si executarea sanctiunii, se sustrage de la executarea sanctiunii dupa inceperea

activitatii sau nu isi indeplineste indatoririle ce ii revin la locul de munca, judecatoria, la sesizarea primarului, a unitatii de politie sau a conducerii unitatii la care contravenientul avea obligatia sa se prezinte si sa presteze activitatea in folosul comunitatii, poate inlocui aceasta sanctiune cu sanctiunea amenzii"".

In principiu..dvs. anuntati judecatoria si dumnealor decid mai departe...
E amenda si nu o plateste...ajunge tot la dvs. si atunci il puteti executa silit.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contravenient- efectuare munca in folosul comunitatii didi232 didi232 In aceasta perioada ( stare de urgenta) contravenientul se poate prezenta \"la munca\" pentru executarea activitatii in folosul comunitatii ? OG ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a executa sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii MihaDrag MihaDrag va rog sa-mi spuneti ce se intampla cand debitorii refuza sa efectueze mandatele pt munca in folosul comunitatii reprezentand amenzi contraventionale ?se va ... (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii hera107 hera107 La mijlocul anului trecut am fost perchezitionat de catre un echipaj de politie pe strada. In urma perchezitiei, politistii au gasit 0.31 g. Marijuanna la ... (vezi toată discuția)