avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RENAULT NU LIVREAZA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RENAULT NU LIVREAZA

Buna ziua. Am achizitionat o masina de la Renault in decembrie 2021 si nici pana azi nu au livrat. Am inteles ca masina este venita de mai bine de o luna in depozitele lor dar nu livreaza. Legal- ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
Georgedobrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 12:20, 16 Iunie 2022
In functie de clauzele contractuale puteti sa angajati raspunderea civila contractuala a furnizorului. Ar trebui ca in contractul incheiat sa precizeze un termen maxim de livrare.
Buna ziua,

In mod normal in contractul incheiat se prevede care este termenul de livrare al autoturismului. Daca nu se respecta acest termen se poate solicita rezolutiunea contractului si restituirea sumei achitate. In prealabil v-as recomanda sa formulati o notificare prin avocat prin care sa solicitati livrarea bunului in cuprinsul careia sa mentionati si prejudiciile cauzate ca urmare a livrarii cu intarziere a bunului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
"Termen maxim de livrare : va fi comunicat in scris in maxim 90 de zile de la data intrarii primei plati" - cum prima plata a fost in decembrie 2021 si eu nu ma primit nimic pana acum ce pot face?
Puteti sa formulati o notificare scrisa prin care sa il puneti in intarziere pentru aceasta obligatie contractuala neexecutata (termenul de livrare), iar mai apoi puteti solicita rezolutiunea contractului si restituirea sumei alaturi de daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proforma platita, marfa nelivrata Zaho Zaho Buna ziua! In urma cu ceva timp am facut o comanda pentru care am primit o factura proforma. Pentru a-mi livra marfa am fost nevoit sa platesc acea proforma. ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna decembrie, ... Lavi P Lavi P Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna decembrie, termenul de finalizare/livrare fiind luna martie. Acesta pe langa faptul ca deja a intarziat ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)