Salutare. Am primit amendă de la controlori ieri. Îmi expirase abonamentul. Când m-au dat jos, nu m-au legitimat, nu mi-au făcut proces verbal, în schimb mi-au spus să plătesc pe loc 50 de lei ca să evit amenda usturătoare de 500 de lei. Ei mă au în baza de date și îmi vine acasă prin poștă. Dar vreau să știu dacă trebuia să îmi facă atunci proces verbal, pentru că altfel cum pot ei dovedi că al meu este cardul. Cine știe, putea să călătorească altcineva cu cardul meu, eu poate l-am pierdut și să primesc degeaba amendă pe numele meu. Nu a fost așa bineînțeles, dar nu aș vrea să plătesc amenda aceea mare. În fine, vă rog lămuriți-mă ce să fac, dacă s-o plătesc, când anume și unde pentru că e o situație cam nasoală.
Deci trebuie sa ma duc sa imi fac un nou abonament, sa imi dea alt card. Nu au verificat nimic, doar cardul, inauntru in ratb sa vada daca e valid, atat.
Fiecare card de transport are un cod unic, legat in baza de date a RATB de datele din buletin (nume, prenume, CNP, adresa, serie si numar de buletin). La scanarea cardului, se inregistreaza codul cardului, care verifica in baza de date valabilitatea titlului de calatorie. Prin urmare, in absenta unui titlu valid de calatorie si tinand cont de faptul ca cardul este considerat a fi netransmisibil, titularul cardului este bun de plata.
Declararea cardului ca fiind pierdut nu va va scapa de amenda. In momentul in care cardul a fost verificat de controlori, s-a inregistrat data si ora scanarii, iar declararea cardului ca find pierdut se va face ulterior. De regula, orice fel de cerere se dateaza, iar operatorul de la ghiseu va anula cardul instant (de aici si ora cererii). :)
Controlorii stb
BGC05
Bună ziua!
M-au prins controlorii fără abonament valid.
Mi-a expirat abonamentul ieri și nu am avut unde să-l reînnoiesc și am decis să iau ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb
MmariaM
Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)