avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:11, 17 Noiembrie 2019
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parcurgeti contractul incheiat cu unitatea bancara si veti constata ca ati acceptat sa achitati comision pentru fiecare tranzactie/operatie
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos pt raspuns ,dar cred ca nu m-am facut inteles.Astazi la adunarea generală, administratorul mi-a arătat un extras de cont că trebuie să-i platesc lui cei 5 lei lunar pe lângă plata intretinerii (mobil banking) ca iar fi platît la CEC (acolo are contul ) ,eu am 0 comision după aplicatie.Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
codrutz2007, utilizator
1 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codrut
Dumneavoastra nu ati inteles.
INOCENTA A EXPLICAT CLAR.

Daca exista comision de incasare la CEC cine vreti sa il platesca?

Daca asociatia ar fi formata din 3 insi , adica eu, dumneavoastra si Inocenta si sa presupunem ca asociatia ar suporta toate comisionele si toti 3 platim prin transfer bancat ar fi 15 lei care ar fi suportati de asociatie.
Asociatia suntem noi 3 persoane adica tot noia ni se distribuie cate 5 lei de persoana adica ar insemna ca fiecare isi suporta singur comisionul .
Daca nu e comision la plata la ghiseu si 2 insi platesc la ghiseu fara comision de ce ar trebui ei sa platesca comisionul dv care ati stat in pat cu telefonul in mana si ati facut transfer cand ei au mers la coada sa nu mai dea 5 lei?

Da nu stim la ce va asteptati. Parca asociatia asta ar fi vreo firma si in loc sa suporte ea tot pe dumneavostra cade comisionul de incasare.
La BRD nu exista comision de incasare la transfer. In schimb la ghiseu este 2 lei dar daca faci delegatii tuturor proprietarilor nu mai platesc nimic.
La CEC si Raiff nu poti scapa de comisionul de transfer dar poti scapa de cel de la ghiseu daca faci delegatii tuturor logatarilor.
Adica ii trece pe o lista si gata.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
w_v_w_v, utilizator
Mulțumesc pt.raspuns.
Delegațiile trebuie sa le faca administratorul si apoi nu mai plătesc, am inteles bine ?.Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
codrutz2007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Delegatiile le poate intocmi administratorul, daca conducerea asociatiei hotaraste acest lucru.
Discutati la asociatia de proprietari, schimbati ce trebuie pe-acolo, desfiintati serviciul de incasari prin casierie, insa in mod sigur, o sa gasiti si propietari care nu vor dori acest lucru. Este mai greu cu unii dintre noi. Deja dvs. sunteti o alta generatie de locuitori la bloc si in mod sigur, urmeaza si altele, cred ca sunteti de acord, da?
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu ... carmen06! carmen06! Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu comisionul bancar de 15 lei /luna, pe cpi sau pe apartamente?multumesc! (vezi toată discuția)