avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemă complicată cu paternitatea din acte a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemă complicată cu paternitatea din acte a fiului meu, nerecunoscut de tata: pot obține custodia exclusivă dacă tatăl a dat o declarație notarială că e de acord?

Buna seara.
Asi dori sa stiu ce trebuie sa fac sa obtin tutela exclusiva pentru fiul meu.
Eu nu locuiesc in Romania, de cativa ani am plecat in italia.
Fiul meu nu a fost recunoscut de Tata.
Am depus DOSARUL in Romania, si cum nu am venituri am solicitat avocat din oficiu.
La dosar am depus actele ce le avean,precum si o declaratie de la tata precum este de acord ca tutela sa imi fie acordata mie,chiar daca el nu la recunoscut ca si fiu.
Acum am primit o instintare prin care ma informeaza de data la care va avea loc procesu si solicitarea de.a face o declaratie pe propria raspundere ca nu am mai beneficiat de ajutor public judiciar si o alta cerere de acordarea Ajutorului public judiciar...si sa specific cheltuielile ce le am.
Deci...eu am aici chirie de platit,copilu de crescut,scoala...facturi...trebuie sa le depun la dosar!?
Eu am mentionat ca nu suntem in Romania, desi doresc tutela COPILULUI si asistenta unui avocat din oficiu
Este posibil????
Sau asi putea avea probleme in ceea ce priveste obtinerea tutelei daca am cerut un avocat din oficiu?
Ca nu depun actele necesare(care nu stiu cum sa fac ,vazand ca ar trebui traduse)....
Va rog din suflet sa ma ajutati...
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Manuela Rășină, administrator

Nu stiu cu cine ma judec...cred ca cu tribunalu pentru legile si obstacolele create in momentul in care au decis ca copii din timpul casatoriei sa i.a drept tata fostul sot,chiar daca nu a dorit sa il recunoasca voluntar si chiar daca la momentul nasterii eram divortata...
Sa punem cazul in care intradevar copiii nu sunt ai sotiilor ,ce se intampla in acest caz?

Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Manuela Rășină, administrator
daca nu e copilul sotului, se tagaduieste paternitatea si atunci nu il va mai avea ca tata.. de aia am intrebat daca e al lui sau nu.
iar de judecat in toate cazurile, cu sotul va judecati, el e partea parata.
Am intales acest lucru,dar eu nu am cum sa dovedesc ca este ,si nici nu ma intereseaza sa demonstrez acest lucru.
Acum tot ce ma intereseaza este sa am tutela COPILULUI, sa pot decide singura unde mergem...sau ce sport sa faca....
Sa nu ma mai intrebe nimeni cum de tatal nu la recunoscut dsr este in certificatul de nastere a copilului....
Aici in italia a trebuit sa fac o declaratie pe propria raspundere la notar trafusa legalizata cu dovada divortului ca tatal nu la recunoscut.
Pentru copil...acum ca va merge la scoala va deveni riscant...stim cu toti cum sunt anumiti oameni ,copii...si cine are de suferit???
Pai daca tatal este de acord sa am tutela COPILULUI, si a lasat o declaratie pe propria raspundere...instanta il va chema oricum in tribunal?
Depinde de cuvantul lui daca este sau nu de acord sa am tutela COPILULUI in tribunal???

gi-jane2 a scris:

daca nu e copilul sotului, se tagaduieste paternitatea si atunci nu il va mai avea ca tata.. de aia am intrebat daca e al lui sau nu.
iar de judecat in toate cazurile, cu sotul va judecati, el e partea parata.

Acum am intales....multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
20130000, utilizator
intereseul era sa dovediti ca nu este.. pt ca dupa acte, este. si aici e problema dva, ca e tatal in acte,
Daca nu sunt probleme de violenta, nu prea vad cum reusiti dvs sa obtineti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca.

de chemat, il cheama, ca el e partea parata.
Nu...
Il cheama ca pe mine.
Tatal nu la recunoscut....este tata in certificatul de nastere si atata.
Copilul are numele meu...

gi-jane2 a scris:

intereseul era sa dovediti ca nu este.. pt ca dupa acte, este. si aici e problema dva, ca e tatal in acte,
Daca nu sunt probleme de violenta, nu prea vad cum reusiti dvs sa obtineti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca.

de chemat, il cheama, ca el e partea parata.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii Nic75 Nic75 Bună ziua. Mă numesc St și locuiesc în Italia. De 14 ani jumătate, sunt într-o relație cu Mihaela, rezidentă și ea în Italia cu mine. Din 07/2016, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei AncaZT AncaZT Buna ziua. Ma gasesc in urmatoarea situatie. Sunt in proces clasic de divort si custodie cu fostul meu sot, care initial din motive diverse a tot suferit ... (vezi toată discuția)
Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei Cristina daidstefan Cristina daidstefan Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate ... (vezi toată discuția)