avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj ore obligatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj ore obligatori

Bună ziua am o întrebare conform legii trebuie sa muncești 40 de ore pe săptămână la contract full-time adică 160 de ore pe luna ? Asta înseamnă 20 de zile lucrătoare într-o lună dar sunt și lunii care au că zile lucrătoare fara sâmbete 22 de zile lucrătoare sau 23 de zile lucrătoare menționez fara sâmbete asta înseamnă că depășesc cele 160 de ore pe luna nu ar trebui să mă plătească în plus că la bonurile de masa îmi dă ex când este luna de 20 de zile lucrătoare fara sâmbete i-au 20 de bonuri când este luna de 22 de zile lucrătoare fara sâmbete i-au 22 de bonuri nu mai salariul rămâne ne schimbat au spus că nu am dreptate ? Cei de la munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 8 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au dreptate cei de la serviciul dvs. ... salariul ramane neschimbat in astfel de situatii, iar numarul de bonuri de masa difera de la o luna la alta in functie de numarul de zile lucratoare ale lunii respective.
Dar cum se numește legea art ?

Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea 165/2018
Art. 12
(1) Tichetele de masă pe suport hârtie se distribuie de către angajator, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.

(2) În condițiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea tichetelor de masa in cazul recuperarii orelor suplimentare (lucrate in week-end sau sarbatori legale) andrea_u andrea_u Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea bonurilor de masa. Norma 8 ore/zi - 5 zile pe saptamana sambata/duminica liber De ex eu ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa la timp de lucru partial allebydnas allebydnas Buna ziua! Lucrez la o societate unde majoritatea angajatilor sunt la 4h sau 6h, insa bonurile le primim la fiecare 8h deci cei la 4h primim jumate din zilele ... (vezi toată discuția)