avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Probleme la Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Probleme la Intreprindere individuala

Buna ziua .
Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la activitatea unei I.I. , eu neavand experienta deloc in acest sens.
Intreprinderea individuala a fost infiintata in 2013 ca urmare a accesarii unor fonduri europene ( domeniul de activitate crestera animalelor ).Proiectul a durat 5 ani timp in care s-a tinut evidenta contabila si au fost depuse toate declaratiile necesare . Dupa acesti 5 ani si pana in prezent nu s-a mai tinut nici o evidenta si nu am mai fost depusa nici o declaratie ( perioada fiind de 1 an si jumatate aprox). ANAF nu a trimis nici o instiintare, ceva, legat de vreo obligatie fiscala restanta.
Animalele care au facut obiectul proiectului au continuat sa existe ( cu diferentele de rigoare) doar ca nu s-a mai emis nici o chitanta sau act doveditor al valorii obtinute in urma unei vanzari ... s-au incasat in schimb subventiile corespunzatoare .
Intrebarile mele sunt :
1) Ce obligatii fiscale , declaratii ar fi trebuit indeplinite/depuse pana in prezent ?
2) Exista posibilitatea transferului de proprietate al animalelor catre o persoana fizica ? Cum se procedeaza ?
3) Pentru inchiderea I.I. ce trebuie facut ? Care sunt etapele ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:41, 8 August 2019
O sa incep cu partea legata de faptul ca anaf trimite sau nu atentionari pentru problemele care apar in relatia intreprinderii individuale cu ei: ei pot sa va controleze pe ultimii cinci ani in urma. Adica nu e nevoie sa descopere in anul curent sau anul urmator ca nu ati depus o declaratie, ceva la timp sau corect completata sau ca nu ati facut o plata corect si la timp. Pot sa va descopere mai tarziu, peste trei sau patru ani. Dumneavoastra sunteti obligata sa pastati corect indosariate actele contabile si registrele minim cinci ani, incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator.
Trebuia sa fi completat registrul jurnal de incasari si plati si sa fi depus in continuare declaratia 201 si acum in ultimii doi ani declaratia unica pe fiecare an si sa faceti plata imiozitulu pe venitul agricol daca era cazul conform declaratiei asa cum ati facut initial. Nu stiu cazul concret al dumneavoastra..
Daca doriti sa inchideti inreprinerea individuala, nu mai primiti subventie si trebuie mai intai sa aduceti relatia cu anaf la zi. Apoi megeti cu actele de la infiintarea I.I. mai intai la registrul comertului pentru radiere si apoi la finate sa depuneti ultima declarate unica pentru aderea si din eidenta lor. Da interesati-va direct la cei unde ati depus solicitarea anul acesta pentru subventie (APIA) cum sa procedati cu vanzarea animalelor si radiera I.I. si de la ei. Poate stie medicul veterinar din sat sa va ajute..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt if format din doua persoane cristy1110 cristy1110 Sunt IF format din doua persoane si am niste neclaritati, dupa cum urmeaza: 1. In 2020 am depus declaratiile pt 2019 (bilant) si 2020 (estimativ) . In prima ... (vezi toată discuția)
Radiere cabinet medical individual - procedura malika malika Ce trebuie facut pentru radierea unui cabinet medical individual? Care sint pasii de urmat si unde anume trebuie sa se adreseze titularul cabinetului, de ... (vezi toată discuția)