avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt IF format din doua persoane
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt IF format din doua persoane

Sunt IF format din doua persoane si am niste neclaritati, dupa cum urmeaza:
1. In 2020 am depus declaratiile pt 2019 (bilant) si 2020 (estimativ) . In prima faza am avut o greseli pe ambele si le-am am rectific .A fost aprobate ( a aparut semnul verde ) , am efectuat plati pt ambele , dar mai tarziu a aparut semnul intrebarii pe ambele .In SPV una este vazuta si spune si cat mai este de plata pt 2020 , dar cealalta nu . Am fost la ANAF si au spus ca decat unul are declaratia acceptata , dar platile se vad pe ambele si sa merg din nou sa vedem despre ce este vorba , eu neavnd CI la mine . Nu am mai mers intradevar . Ce ma sfatuiti ? Sa fac din nou rectificativa sau direct declaratie de inceput de an (2020) ?

2. Cum fac declaratiile pt inchidere de firma ? Completez decat anul 2020 , iar 2021 il las necompletat ? Trebuie mers la registrul comertului dupa depunerea declaratiilor sau inainte ? Ma scuzati ca scriu cam mult ...
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristy1110 , utilizator 09:07, 23 Martie 2021
Cel importat, nu faceti nimic pana nu lamuriti la ei la ghiseu cu situatia declaratiilor din 2019.
Apoi depuneti declaratia unica de inchidere a anului 2020 si estimatul pentru 2021.
Daca abia acum incepeti procedura de radiere a IF, megeti la registrul comertului sa depuneti actele si numai dupa data de pe certificatul de radiere primit, in maxim 30 de zile, depuneti si declaratia unica de radiere pentru cele catea luni de functionare din 2021.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
george-neagu, moderator
Pentru 2019 , nu au fost probleme . Am achitat tot ce au transmis ei . Dar am sa merg la ANAF sa vad despre ce este vorba . Va multumesc pentru sfaturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si cand se face plata sumelor datorate de o ii alexandrada alexandrada Bună ziua! Mi-este neclar dacă de când apărut declarația unică mai aștept sau nu impunerea de plată de la ANAF sau pur și simplu plătesc în contul ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata spv paultrefu paultrefu Buna ziua! Am depus pe 29 ianuarie 2020 declaratia unica iar astazi am solicitat Obligatiile de plata din SPV pentru a vedea ce am de platit. Precizez ca ... (vezi toată discuția)