avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie Tribunal Decizie Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie Tribunal Decizie Pensie

Vreau sa contest in instanta decizia de pensie.
Decizia de pensie este eliberata de catre Casa de Pensii a sectorului 1.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa chem in judecata Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, cu mentionarea casei de pensii sector 1 sau trebuie sa chem direct in instanta Casa de pensii a sectorului 1. Va multunesc.
Cel mai recent răspuns: uca2015 , utilizator 09:44, 11 August 2019
In cazul in care persoana indreptatita in obtinerea unei anumite categorii de pensie este nemultumita de continutul deciziei comunicate, in temeiul art. 149 alin. 1 din Legea nr. 263/2010, aceasta poate contesta decizia de pensionare in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.139 din legea 127/2019

(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.

(2) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii în intervalul cuprins între data intrării în vigoare a prezentului articol și data intrării în vigoare a prezentei legi se contestă potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.

Chemati in judecata Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti.
Va multumesc f mult pt informatie. Am primit raspunsul la Contestatia facuta la Comisia de Contestatii in data de 18.07.2019. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care ar fi data limita pana la care pot sa depun contestatia la tribunal. Cu consideratie,
Va multumesc pt raspuns. Am facut deja contestatie la Comisia Centrala de Contestatii, si am primit raspuns negativ in data de 18.07.2019 - data postei, desi eu efectiv am primit raspunsul in data de 20.07.2019! Conform legislatiei in vigoare, consider ca trebuie sa depun contestatia in instanta pana pe data de 18.08.2019.
Va rog sa-mi spuneti daca ar fi corect sa chem in judecata: Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti (Casa locala de pensii Sector 1), respectiv daca e corect sa mentionez in paranteza si casa de pensii sector 1). Va multumesc f mult pt ajutor. Cu consideratie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensionare Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am o problema legata de calculul pensiei. Am primit decizia de pensie si am vazut ca nu s-au luat in calcul niste sporuri. Am facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Mama vrea sa conteste decizia de pensie praz praz Buna ziua, Mama mea a primit decizia de pensionare, fara sa i se ia in considerare sporurile realizate, care reprezinta [i]\"sporurile acordate institutelor ... (vezi toată discuția)