avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedentiala pt. vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedentiala pt. vizitare minor

In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala pentru program vizitare minor, deoarece vad ca procesul va dura, fiindca nu este un divort cu acordul partilor. Incerc sa-mi iau copilasul de 3 ani, dintr-un mediu nesanatos pentru el, si va rog sa ma ajutati cu sfatul dumneavoastra pentru a putea obtine aceasta cat mai repede. Vreau sa stiu de asemenea, daca as putea reclama mama la protectia copilului, pentru neglijenta, deoarece tot timpul copilul are accidentari si raniri, datorate nesupravegherii lui, si sta intr-o locuinta unde locuiesc si persoane bolnave, care sunt un factor de risc pentru copil.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:02, 28 Noiembrie 2009
În situaţia în care părinţii sunt despărţiţi în fapt, iar copilul minor se află sub îngrijirea şi supravegherea exclusivă a unuia dintre părinţi, care interzice celuilalt părinte exercitarea drepturilor sale, inclusiv a dreptului de a avea legături personale cu copilul, calea ordonanţei preşedinţiale constituie mijlocul legal de stopare a acestui abuz.
Deci cererea de ordonanţă preşedinţială va apărea în totul admisibilă în raport cu dispoziţiile art.581 c.proc.civ., dat fiind necesitatea evidentă de a realiza în fapt cât mai urgent legăturile personale ale reclamantului cu copilul său..
In mod obligatoriu trebuie avuta in vedere urgenta.Urgenta in aceasta materie ar putea insemna sa aveti ultimul termen de judecata in ianuarie.
Daca puteti si doriti se poate incerca o preschimbare a termenului de judecata.Dar, tot pe urgenta va trebui sa va bazati.Ramane insa de vazut daca instanta va considera ca mediul este nociv.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Despartiti, sotia nu ma lasa sa am legaturi cu copilul ContSters56018 ContSters56018 Sunt despartit de sotie, dar n-am deschis actiune de divort pt ca nu doresc asta, sotia nu-mi permite sa iau copilul, trebuie sa-l vad doar in prezenta ei, ce ... (vezi toată discuția)