Buna ziua !
De curand am implinit varsta de 18 ani si sunt foarte curioasa de drepturile mele. Bineinteles, stiu de permisul auto si dreptul de a consuma alcool insa am nelamuriri in legatura cu acordul parintilor.
Recent parintii mi-au spus ca nu-mi mai dau voie sa plec undeva iar eu am replicat ca la aceasta varsta nu mai pot sa-mi spuna ce sa fac. Am de gand sa ii anunt unde plec insa , cred eu, nu pot sa-mi spuna daca pot sa o fac sau nu. Este corect asa ? Pot parintii sa-mi interzica o anumita activitate ? Nu imi asum orice actiune la 18 ani ?
Odată cu varsta de 18 ani ai nu numai drepturi ci și obligații.Raspunzi penal pt faptele tale,răspunzi în civil pt prejudicii aduse altora etc.Esti major și poti sa faci ce vrei ,se considera ca ai discernământ deplin asupra acțiunilor tale, poti sa pleci de acasa si sa fii ospătar pe litoral sau sa te adopostesti într-un garaj și să începi o afacere de 1 miliard USD,dar daca depinzi financiar de părinți este recomandat sa ai o relatie normală.Stiu ca la varsta ta ai impresia ca o sa muți munții din loc și ca o sa cuceresti galaxii dar daca ai vreo problema tot părinții o sa iti fie aproape.
Drepturi 18 ani
jpjp223
Buna ziua !
De curand am implinit varsta de 18 ani si sunt foarte curioasa de drepturile mele. Bineinteles, stiu de permisul auto si dreptul de a consuma ... (vezi toată discuția)