avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi 18 ani

Buna ziua !
De curand am implinit varsta de 18 ani si sunt foarte curioasa de drepturile mele. Bineinteles, stiu de permisul auto si dreptul de a consuma alcool insa am nelamuriri in legatura cu acordul parintilor.
Recent parintii mi-au spus ca nu-mi mai dau voie sa plec undeva iar eu am replicat ca la aceasta varsta nu mai pot sa-mi spuna ce sa fac. Am de gand sa ii anunt unde plec insa , cred eu, nu pot sa-mi spuna daca pot sa o fac sau nu. Este corect asa ? Pot parintii sa-mi interzica o anumita activitate ? Nu imi asum orice actiune la 18 ani ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti majora, asa ca sunteti pe deplin responsabila de actiunile dvs. Parintii dvs nu va pot interzice lucruri, sigur ca e de preferat sa existe intelegere, sa ii anuntati unde plecati, sa le cereti sfatul etc.. dar asta nu inseamna ca va pot interzice sa plecati undeva.
Sigur ca si reversul e valabil, nu sunt obligati nici sa va mai primeasca inapoi daca plecati.

Buna seara,
Mai mult, daca sunteti dependenta de banii lor exista riscul taierii subventiilor pentru caaaaa, sunteti majora
Aveti toate drepturile dar aveti si obligatia sa va intretineti singura si raspundeti pentru TOATE faptele dumneavoastra
Raspunderea este atat civila sau administrativa dar si penala.
Este varsta cand TOT CE ZBOARA se mananca dar si cand se fac cele mai mari prostii.
Incercati sa COLABORATI cu parintii si sa aveti incredere ca nu va vor raul.
In lumea asta singurele fiinte care nu va vor dori raul sunt PARINTII!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

18 ani, drepturi jpjp223 jpjp223 Buna ziua ! De curand am implinit varsta de 18 ani si sunt foarte curioasa de drepturile mele. Bineinteles, stiu de permisul auto si dreptul de a consuma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare, am 18 ani și vreau sa plec de acasa, s-au ... Cont__anonim_225 Cont__anonim_225 Bună ziua am o întrebare,am 18 ani și vreau sa plec de a acasa,s-au adunat multe,foarte multe,și nu mai vreau sa rămân ma puteți ajuta cu niște sfaturi ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasa Ștefania Calotă Ștefania Calotă Bună ziua, aș avea și eu o întrebare...pot să zic că știu răspunsul într-o oarecare măsură, dar vreau să fiu sigura. Eu fac 18 ani pe 9 septembrie ... (vezi toată discuția)