avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Expert
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Expert

Mai pot cere expert contabil în instanță pentru o hotărâre data deja definitiva în apel
Dacă procedura contencioasă s-a finalizat, adică există o hotărâre definitivă, astfel cum afirmați, în cadrul procesului nu mai pot fi administrate probe, adică ceea ce intelegeți dvs prin a cere expert contabil.
Daca detaliați un pic situația, poate identificăm o altă cale de a vă realiza dreptul.
Bună ziua într-adevăr hotărârea este definitiva în apel. Hotărârea de la fond am câștigat o cu salariile indexate majorate și reactualizate și celelalte drepturi. Contract am avut pe România și contract de detașare. Apoi am făcut cerere lămurire dispozitiv pentru ca nu înțelegeam de care contract beneficiez. În lămurire spune clar ca și cum as fi fost la munca ca și măsură a reintegrării. Apoi am declarat apel cerând daune pentru nerespectarea contractului de detașare. Mi sa admis apelul pentru capătul 3 de cerere adică cel cu daune unde mi se acorda exclusiv diurna pe doua luni. Tot în apel scrie schimba în parte hotărârea de fond restul pretențiilor adică salariile nefiind supuse apelului fiind date cu caracter definitiv rămân la fel. Acum am mers la executor iar acesta ma trimis la expert contabil. Aici e nedumerirea mea pentru ca fiind salarii date cu caracter definitiv și cu tot ce deriva din contract eu înțeleg ca întra și salariul de detașare deoarece este act adițional iar dansu zice ca nu întra pentru ca instanță mi a acordat doar pe cele doua luni. Dar apelul a fost făcut numai pe daune nu și pe salarii. De aceea am întrebat dacă pot cere în instanță un alt expert contabil

Adina Lupascu a scris:

Dacă procedura contencioasă s-a finalizat, adică există o hotărâre definitivă, astfel cum afirmați, în cadrul procesului nu mai pot fi administrate probe, adică ceea ce intelegeți dvs prin a cere expert contabil.
Daca detaliați un pic situația, poate identificăm o altă cale de a vă realiza dreptul.

Cel mai simplu este să solicitați consultanță unui avocat. Executorul v-a îndrumat către un expert contabil, în ideea de a vă acorda consultanță. Dacă nu sunteți mulțumită de serviciile executorului, alegeți un alt profesionist.
Mulțumesc din suflet

Adina Lupascu a scris:

Cel mai simplu este să solicitați consultanță unui avocat. Executorul v-a îndrumat către un expert contabil, în ideea de a vă acorda consultanță. Dacă nu sunteți mulțumită de serviciile executorului, alegeți un alt profesionist.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a pune în executare hotărârea executorul dorește opinia unui expert concretizată eventual într-o expertiza extrajudiciara.Discutati cu executorul pt a stii ce sa solicitați expertului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul expert Luiza madalina Luiza madalina Bună ziua am câștigat în instanță salariile indexate majorate și reactualizate și celelalte drepturi care mi se cuvin. Menționez ca am avut contract ... (vezi toată discuția)
Executare silita-drepturi salariale alice_30 alice_30 Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un dosar de execuatre silita imi pot recupera drepturile salariale prevazute in sentinta judecatoreasca fara o ... (vezi toată discuția)
Salariile indexate, majorate si reactualizate alcibiade alcibiade Buna ziua, In conditiile in care instanta de judecata dispune : Obliga intimata ____________ la plata catre contestatoare a unei despagubiri egale cu ... (vezi toată discuția)