avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul expert
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul expert

Bună ziua am câștigat în instanță salariile indexate majorate și reactualizate și celelalte drepturi care mi se cuvin. Menționez ca am avut contract pe România și contract de detașare care este prins ca act adițional la contract. Contractul de detașare prevede 9 euro pe ora ca salariu și 35 euro pe zi ca diurna. Diurna nu mi a fost acordata de instanta pentru ca nu am făcut dovada deplasării însă mi a acordat toate salariile și celelalte drepturi care deriva din contract. Întrebarea mea este am dreptul și la cei 9 euro fiind act adițional la contract. Menționez ca judecata sa făcut în baza ambelor contracte
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Luiza madalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luiza madalina , utilizator 22:05, 7 August 2019
Buna ziua,
Aveti dreptul la sumele stabilite de instanta.
Solicitati ajutorul unui avocat care sa va explice ce ati castigat citind ce scrie in dispozitiv.
Am fost la avocat și dansul ne a spus ca am dreptul la toate salariile indexate majorate și reactualizate și celelalte drepturi care deriva din contract. Pentru ca nu am avut expert contabil pe perioada judecății am apelat la executorul judecătoresc care a dispus o expertiza contabila. Însă expertul contabil ne a calculat salariile indexate majorate reactualizate dar fără cei 9 euro care sunt act adițional la contract și fără concediu de odihna. De aici nelămurirea noastră pentru ca nici avocatul nu ne da mai multe detalii la judecata nefiind arătat cuantumul salariilor

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Aveti dreptul la sumele stabilite de instanta.
Solicitati ajutorul unui avocat care sa va explice ce ati castigat citind ce scrie in dispozitiv.

Formulati observatii scrise la raportul de expertiza in care mentionati neluarea in calcul a celor 9 euro. Anexati documente care sa va sustina punctul de vedere. Daca observatiile dvs. sunt acceptate de instanta, expertul va da raspuns documentat la observatiile formulate.
Depuneti la instanta de judecata o cerere de lamurire a dispozitivului. (daca s-a acordat sau nu si plata celor 9 euro/ora, cate ore s-a luat in calcul ,perioada etc.)

Art. 443. C.proc.civ.
(1) În cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înțelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori dacă acesta cuprinde dispoziții contradictorii, părțile pot cere instanței care a pronunțat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispozițiile potrivnice.
.....

Dupa pronuntarea instantei, daca cererea este admisa, va puteti adresa din nou executorului judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii sau recalcularea sumei datorate.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert Luiza madalina Luiza madalina Mai pot cere expert contabil în instanță pentru o hotărâre data deja definitiva în apel (vezi toată discuția)
Ce înseamnă, de fapt, „acordarea tuturor drepturilor” de ... aaannn aaannn Ce înseamnă, de fapt, „acordarea tuturor drepturilor” de care salariatul ar fi beneficiat în sentințele pronunțate în cazul concedierilor nelegale?Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani litigiu de munca castigat cirsteaioana cirsteaioana Buna seara Litigiu de munca castigat.Decizie definitiva si irevocabila. Care este procedura de recuperare a salariilor indexate , majorate si reactualizate ... (vezi toată discuția)