avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate un părinte să-și oblige copilul căruia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate un părinte să-și oblige copilul căruia îi plătește pensie de întreținere să vină s-o ia de la el, în numerar? Vrea acest lucru ca să-l vadă măcar o dată pe lună

Buna ziua
Cum poate un parinte, al carui copil este student si salariat dar nu vine sa il vada niciodata, sa plateasca pensia alimentara copilului, personal, in mana, cash, nu prin mijloace electronice (transfer bancar in cont) si astfel platindu i personal pensia sa poata sa isi vada copilul macar atunci cand acesta ar veni sa incaseze banii o data pe luna
este o problema de viata si de moarte pentru respectivul parinte sa isi vada copilul :(

Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mie personalmi s a platit pensie de intretinere din mana si am scris manu propria suma primita si numele parintelui de la care am primit
am semnat constient fiind ca exista si expertiza grafologica si prestare declaratie in fata instantei sub juramant si martori la achitarea pensiei de intretinere :)
nimic nu e imposibil cu bunavointa si bunacredinta
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
wazz, utilizator
este vorba si de buna credinta, bineinteles, dar fiul ratacitor va dori sa-i semneze parintelui , pe acre oricum nu doreste sa-l vada, ca a primit suma? am scris acea mentiune nu cu dorintanta sa deranjez pe cineva, ci doar sa atrag atentia ca, poate parintele fericit ca-l vede pe copil, sa nu faca niciun inscris, si peste 3 luni, sa fie dat in judecata ca nu a platit pensia. succes
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
va multumim, desigur consideram precautiile semnalate de dvs., oare de ce se zice numai parinte sa nu fii? :)
foarte trist.
Cine sa va dea sfaturi? Cine sa stie cum sa treci o astfel de durere?
Nu trebuie sa ne povestiti, dar sigur dvs stiti care e motivul pentru care fiul dvs se comporta astfel. Personal nu cred ca conditionarea e de ajutor. Sunt convinsa ca fiul dvs s-a si gandit la aceasta varianta si si-a facut un scenariu. Incercati sa-l surprindeti. Scrieti-i ca v-ati dori sa-l vedeti dar asta nu are legatura cu pensia pe care intelegeti sa i-o platiti neconditionat. E mai greu sa reactionezi cand ”adversarul” e calm, onest si intelegator. Razboiu e din pacate mult mai facil.
va contraziceti singur. cunoasteti continutul ultimei hotarari?
ne induceti in eroare. asa ca nu aveti motiv sa ridicati tonul.
hotararea in baza careia platiti e cea data pe vremea cand copilul era minor, ori dupa ce a implinit 18 ani va chemat din nou in judecata si a obtinut o noua hotarare care obliga plata pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani?

"HOT Jud emisă pe cand copilul era minor a fost depusă de către părinte la angajator"
"HJ stipuleaza limita varsta 26 ani"

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul obligatiilor de intretinere IonUngheanu IonUngheanu Se mai datoreaza obligatie de intretinere in cazul copilului major, pentru perioada cuprinsa intre data terminarii studiilor liceale si data inceperii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)